22.10.2016

Още

Изложението "Варна експо" ще представи нови технологии за бита и туризма

Изложението "Варна ЕКСПО – строителство, екстериор, интериор", ще се състои за първи път от 14 до 16 октомври 2016 г. Това съобщи организаторът на събитието - "Двореца на културата и спорта" в града. Партньор на "Варна ЕКСПО" е Изпълнителната агенция за насърчаване на малкия и средния бизнес, която финансира български фирми производители за участие в изложението. Бизнес форумът ще представи иновативни продукти и технологии с акцент върху екологични и енергоспестяващи...

Изложението "Варна ЕКСПО" ще се състои за първи път през октомври

Първото издание на изложението "Варна ЕКСПО – строителство, екстериор, интериор" ще се състои от 14 до 16 октомври т. г. в Двореца на културата и спорта в града. Организатор на събитието е сдружението "Е-регион – Варна". Основен партньор на "Варна ЕКСПО" е Изпълнителна агенция за подпомагане на малките и средните предприятия. "Това е второто вътрешно изложение в страната след "Стройко", в което агенцията ще е партньор на бизнеса, каза представителят й за Североизточния...

"Дни на италианското образование" в София

Италия привлича все повече зрелостници, които искат да продължат образованието си зад граница. През последните години страната се нарежда сред десетте най-популярни дестинации за обучение в чужбина. Причината - по-евтините държавни такси и осигурена практика по специалността. Оказва се, че обучението в Италия може да излезе по-евтино, отколкото в българско висше учебно заведение. Днес в София осем от най-реномираните университети бяха представени на традиционното изложение "Дни на италианското образование". Изложението ще продължи и утре във Варна.

Броят на българските студенти, които учат в Италия, се увеличава

Броят на българските студенти, които взимат решение да учат в Италия, постоянно се увеличава. Това посочи в предаването "Преди всички" Марко Монтеки, президент на Италианската търговска камара, под чийто патронаж ще се проведе за пета поредна година изложението "Дни на италианското образование", което предстои в края на седмицата в София и Варна. В Италия студентите от България най-често избират да следват инженерни науки, архитектура и бизнес, обясни Монтеки: Много интересни специалности в последните години са индустриален дизайн, както и психология и политология, както и комуникация. Университетските такси се плащат на базата на семейните доходи на студентите, посочи Монтеки, както и подчерта, че много от висшите учебни заведения в Италия осигуряват на своите възпитаници достъп до работни места след успешно дипломиране. Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

Днес пред НДК: Традиционни български храни от производители

В София ще бъде поставен финалът на тазгодишното издание на изложението „Подкрепяме българското“. Повече от 50 български производители на традиционни храни и продукти ще представят продукцията си пред Националния дворец на културата.Тазгодишната кампания на Министерството на земеделието и храните за подкрепа на родното производство започна в началото на септември във Варна, премина през 25 областни града и ще приключи в столицата. от 13.00 до 20.00 часа пред Националния дворец на културата повече от 50 родни производители ще представят продукцията си - плодове, зеленчуци, подправки, чай, вино, сладка, натурални сокове, млечни, пчелни, хлебни и други продукти, които са част от българската трапеза. Целта е те да станат достояние на по-широк кръг потребители.В рамките на кръгла маса, която ще се проведе от 14.30 в Зала 6 на НДК, експерти от земеделското министерство ще се срещнат с производители, за да им представят резултатите от проведената кампания.