24.10.2016

Още

"47 усмивки" на децата със синдром на Даун

Изложбата от снимки се намира в Градската градинка

Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун представя изложбата "47 усмивки“

Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун представя изложбата "47 усмивки". В интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Тони Маринова от сдружението: Колкото и да не ни се струва, обществото се развива. Има огромни трудности в ред области и те продължават, ясно е, че нещата в България не могат да се случват лесно, но добрата новина е, че въпреки всичко ние вървим в правилната посока в името на един действително по-достоен и нормален живот на хората със синдром на Даун, който всъщност те заслужават. Проект "47 усмивки“ се роди миналата година след огромния успех на "Синдрома на любовта“, който представляваше снимки на нашите деца с популярни личности в България. Част от фотосесиите, които ние традиционно правим за календара на сдружението, решихме да покажем самостоятелно в целия си хубав положителен блясък. Поканихме професионални фотографи и любители от цялата страна и това, което се получи, софиянци и гости на столицата могат да видят до края на октомври в градската градина пред Народния театър.Цялото интервю с Тони Маринова можете да чуете в звуковия файл.

Дете със синдром на Даун в детска ясла

От три месеца малката Росица Гендова, която е със синдром на Даун, посещава редовна група в детските ясли в Девня. Момиченцето не е навършило три годинки, но въпреки трудностите в началото, днес се радва на вниманието на възпитателите и на връстниците си.

Усмивките на хора със синдром на Даун във фотоизложба пред Народния театър

Усмивките на хора със синдрома на Даун грейнаха във фотоизложба пред Народния театър "Иван Вазов"."Слънчевият албум" събира 47 деца и възрастни, за да представи характерните за носителите на Даун физически черти и емоционални състояния. Броят на участниците не е избран случайно. Те са 47, защото хората със синдром на Даун имат 47 хромозома вместо обичайните 46.Едно на всеки 700 деца е със синдрома на Даун, а всяка година в България се раждат над 100 деца с генетични аномалии. Фотоизложбата може да бъде разгледана до 2 ноември.

Благотворителна изложба за деца със синдрома на Даун във Варна

  „47 усмивки“ се нарича изложбата, която привлича погледите на входа на Морската градина във Варна, предаде БГНЕС. Организатори са фотографът Красимир Ламбов и съпругата му Силвена Христова от Сдружение на родителите на деца със синдром на Даун. Мотивите изложбата да се озаглави тъкмо така е, както броят на хромозомите, които всеки човек със синдром на Даун притежава - 47, т.е. една повече от всеки от нас, така и фактът, че те са наричани слънчевите хора. На всеки 700 родени деца едно е със синдром на Даун, като честотата е еднаква във всички страни, при всички раси и социални групи. Годишно в България се раждат около 100 новородени с генетичната аномалия.

Във Варна посветиха изложба на децата със синдром на Даун

"47 усмивки" се нарича изложбата, която привлича погледите на входа на Морската градина във Варна. Фотографската експозиция е посветена на...