24.10.2016

ЦИК: Има починали хора в някои подписки

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов коментира, че има странни и некоректни записи в доста подписки - например починали хора. Това каза той относно процедурата за събиране на подписи в подкрепа на партии, коалиции, инициативни комитети за изборите и за...

Още

Бивш шеф на КАТ обясни кои са най-важните неща при подготовка на автомобила за зимата

Смяна на гумите, проверка на светлините и чистачките са най-важните неща в подготовката на автомобила за зимни условия. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на „Фокус“ експертът по пътна безопасност и бивш шеф на КАТ Алекси Стратиев.

Илияна Йотова: Необходима е обща национална политика за справяне с бедността, демографската катастрофа и липсата на сигурност

Необходима е обща национална политика по решаването на трите приоритетни проблеми пред държавата ни - сигурност, демографска катастрофа и бедност. Това заяви Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, по време на срещите си в Добричка област. Тя посети няколко селища и разговаря с хората в препълнени зали. „Освен че искам да ви кажа какво предлагаме с ген. Радев, аз искам да чуя и вашите въпроси, позиции, страхове, надежди”, обърна се тя към жителите на село Плачи дол. Хората се оплакаха от ниските си доходи, липсата на грижа от страна на държавата за поддържане на техния поминък, обезлюдяването и липсата на сигурност. 

Вижте къде няма да има вода в София утре

"Софийска вода" ще извършва ремонтни дейности

Петромир Кънчев: Съдебна реформа не може да има без реформа в Адвокатурата,

ИКАР е общтност от адвокати от цялата страна, обединени около идеята да се случат дълбоки реформи в Адвокатурата. Това каза за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ адвокат Петромир Кънчев от Инициативния комитет за адвокатска реформа (ИКАР), която се ангажира да покаже „по-човешкото лице“ на Адвокатурата. Прокуратурата и Адвокатурата останаха двете структури в съдебната власт, които останаха нереформирани.  Ние считаме, че съдебна реформа не може да има без реформа в Адвокатурата, считаме, че тя трябва да стане по-открита, по-прозрачна и да ангажира  повече адвокати, а не всичко да се случва около една вихрушка хора, които разпределят темите, въпросите, средствата и имуществото. Това е най-свободната професия и би следвало да има много по-широко въздействие върху обществото. Колкото и да е важно общото и националната сигурност, ако гражданите нямат своя качествена индивидуална защита, тази национална сигурност не струва нищо, а именно адвокатите са тези, които трябва да бъдат гарант за тези права, каза Кънчев и допълни, че броят им у нас е около 13 000. Едно от първите действия на ИКАР е било да Висшия адвокатски съвет да вземе становище по въпроса с адвокат Момчил Мондешки, придобил популярност от изтеклите в медиите скандални записи с Владимира Янева и Румяна Ченалова, припомни Кънчев.

Борисов изригна: Кръгът ”Капитал” напъваше да има свои лобита във властта, но ги отрязах

Отказвам да коментирам каквото и да е влияние. Дори само като ги слушам те утре ще кажат той е говорил с тях.Толкова съм чист. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод свързване на името му с компании и чадър над тях. Почти всички големи компании, които са участвали искат среща. И аз съм, отказал среща с всички, категоричен бе той.

Има ли ислямска диктатура на юг от нас? Губи ли EС Турция?

Как се стигна до това положение? Говори журналистът Джан Дюндар