28.10.2016

Говорителят на ЦИК: В подписките има мъртви души

Не искам да приемам, че подписването в такава подписка крие някакви рискове за здравето

Още

Валери Симеонов: Да се преразгледа решението на ЦИК и да се ограничи откриването на секции в Турция

Предизборната коалиция Обединени патриоти призовават за преразглеждане на решението на ЦИК и да се ограничи откриването на секции в Турция само на територията на дипломатическите и консулски представителства на България. За това говори в декларация от трибуната на НС председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов, пише БГНЕС. Откриването на допълнителни секции извън тях означава поредното манипулиране на изборите, вмешателство в суверенитета на България и в нейните вътрешни работи, каза той. На второ място те настояват МВнР да отправи остра протестна нота към посланика на Република Турция във връзка с предизборния натиск, оказван върху изселниците от България. Сред техните искания са и това да се отзове незабавно Надежда Нейнски, която изпълнява функциите на посланик, и да се замени с дипломат с опит и кариера, който да защитава интересите на страната последователно и отговорно. На брифинг Симеонов призова и за отзоваването на опозорилите българските интереси представители в европарламента и замяната със следващите по списъка във връзка с приета в ЕП резолюция за бежанския поток. Остро заклеймяваме поведението на БСП и ДПС, които извършиха огромно предателство, спрямо интересите на цяла Европа, най-вече на българския народ,каза той. Със своята подкрепа за резолюцията за насърчаване на миграцията и социализирането на всички тези авантюристи, които няколко години заливат Европа, е показано истинското лице на продажната коалиция БСП и ДПС, подчерта Симеонов. Резолюцията е приета с 339 гласа срещу 333 гласа, което означава, че гласовете на опозорилите българското си гражданство евродепутати ,всъщност, са обърнали гласуването и са позволили приемането на тази опасна и вредна за България резолюция,уточни депутатът. Според него тя е опасна, защото България е на предния фронт в тази нова война с миграцията, между два различни свята, между две различни религии. 

Подписаха договор за продължаването на водния цикъл във Враца

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Враца Калин Каменов днес подписаха договор за безвъзмездно финансиране на втората фаза от Интегрирания проект за воден цикъл на Враца. По него министерството на околната среда и водите, чрез Оперативна програма “Околна среда”, предоставя 80 милиона лева на община Враца за довършване на този, както го нарече министър Василева “изстрадал и изстрадан проект”. Тя припомни, че фазирането е постигнато с личните усилия на премиера Бойко Борисов. “С подкрепата лично на премиера, на вице...

Българска енциклопедия на грабителската приватизация

Прав ли е премиерът Бойко Борисов да иска ревизия на всички приватизационни сделки? Или как Костов остави страната ни без бъдеще Незатворената книга на българския Преход предстои да бъде прочетена. Отново. Във времето, в което обществените процеси от 90-те години на XX век трябва вече да са в учебниците по съвременна история, от архивите ще бъдат извадени томовете за приватизацията на активите на комунистическа България. Ако истината за ограбването на един народ се установи в месеците след пре...

Българска енциклопедия на грабителската приватизация или как Костов остави страната ни без бъдеще

Незатворената книга на българския Преход предстои да бъде прочетена. Отново. Във времето, в което обществените процеси от 90-те години на XX век трябва вече да са в учебниците по съвременна история, от архивите ще бъдат извадени томовете за приватизацията на активите на комунистическа България. Ако истината за ограбването на един народ се установи в месеците след президентските избори, както Борисов настоява, то това ще бъде известна компенсация, както за два милиона българи, тръгнали да търсят своето бъдеще по света, така и за всички останали, за които европейският стандарт на живот все още е несбъдната мечта, отбелязва "Стандарт" в обзор по темата.

Зациклиха преговорите Меси - Барса

Аржентинецът искал да остане, но не бърза да преподписва

ЦИК подава иск за промяна на бюджета за изборите

Централната избирателна комисия подава иск за промяна на бюджета за изборите. Очаква се днес да влязат в сила гласуваните промени в Изборния кодекс и това ще доведе до около 250 000 лева по-скъп изборен процес.