29.10.2016

Общо събрание на съдиите се провежда в Пловдив

Традиционното Общо събрание на Съюза на съдиите ще се проведе в Гранд-хотел "Пловдив" - бившия "Новотел", съобщи съдия Нели Куцкова. Срещата е насрочена за 14.00 часа днес, но ще започне с час по-късно, за да се спази процедурата за спадащия кворум. Очаква се събранието да приключи в ранния следобед утре. Днес ще бъде представен деловия и финансов отчет. От Висшия съдебен съвет ще представят и новите правила за отчитане на натовареността на съдилищата. Утре участие във форума ще вземе Ричард Габриел, съдия от Върховния съд в Колорадо.  ...

Още

Вики от Пловдив ще има ново специално колело благодарение на бизнесмен

11-годишната Вики от Пловдив, чийто велосипед беше откраднат във вторник, ще се радва на ново колело, специално изработено за нея, предава bTV. Детето е с специални потребности и велосипедът ѝ служеше за рехабилитация и социална адаптация. „Хубавите новини са, че Вики ще има нов велосипед. Този път бял.

Отново опашки пред КАТ – Пловдив

Напрежение и хаос в Пловдив за регистрация на автомобили. Системата на КАТ създава сериозни затруднения както за фирмите вносители на коли, така и за гражданите. Представители на автосалони, лизингови компании и превозвачи поискаха по-добри условия при приемането на документите, а за различните услуги да има отделни гишета.

Социалният министър даде старт на инициативата "Деца помагат на деца" от Пловдив

От Пловдив започна националната инициатива „Деца помагат на деца”. Целта на проекта е ученици да подпомагат свои съученици от социалните домове да усвояват по лесно уроците си. На старта на кампанията присъстваха министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова и председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева.

След кражбата: Една добра новина за Вики от Пловдив

Момичето ще получи нов велосипед, специално изработен за нея

Титулярният вратар на ЦСКА аут срещу Локо (Пловдив)

Станислав Манолев и Арсенио Нунеш в групата на „червените“