28.10.2016

Стотици ученици покоряват Черни връх

Инициативата е на Столичната община по повод Световния ден на туризма

Още

Скандал в НС заради "черни каси" в предизборната кампания

Предизборните престрелки продължават. Депутатите едва събраха кворум от втори опит в последния си пленарен ден преди президентските избори. Те се изпокараха отново и за присъствието на опозицията в залата, и за предложението на БСП за подписване на споразумение за честни избори. За пореден път от ГЕРБ порицаха опозицията - БСП и ДПС, за това, че и тази сутрин са провалили кворума в началото на пленарното заседание. Станислав Иванов определи поведението им като шизофренно, което принизява българския парламент. Тези неща са недопустими и ще доведат до понижаване още повече на рейтинга на НС, като в един момент хората изобщо няма да вярват на институциите, предупреди Иванов. Той обаче призна, че при първата регистрация в залата са били около 40 депутати от неговата парламентарна група, което е половината от общия им брой. От БСП предложиха споразумение за честни избори на всички партии освен ГЕРБ, което обаче не се прие особено добре от останалите политически сили. От Реформаторския блок отказаха да подкрепят инициативата, защото според тях БСП нямат моралното право да предлагат чисти и честни избори, след като техните ръце са мръсни. Реформаторите обвиниха БСП, че отклоняват пари от партийната си каса за предизборната кампания. Според десните те нямат право на това, защото кандидатурата, която подкрепят, е издигната от инициативен комитет. Искаме службите да проверят цялата кампания на БСП и да кажат има ли финансиране на тази кампания от чужди източници, от чужди д...

Екстракт от черници може да помогне в борбата със затлъстяването

Учени от Китайската академия на науките заявиха, че в борбата със затлъстяването може да се използва съставка в черниците, която активира кафявите мазнини. Съставката, известна като рутин, притежава свойства, които намаляват телесното тегло. Учените са на мнение, че тя може да помогне в борбата не само със затлъстяването, но и със свързаните с него заболявания.

Вечерни новини: 27 октомври

250 хил. лв. повече ще струват на данъкоплатците предстоящите президентски избори, съобщи председателят на ЦИК Ивилина Алексиева. Депутатите решиха вотът "Не подкрепям никого" да се брои като редовен глас на президентски избори, а това рефлектира върху програмата за компютърната обработка на резултатите.Парламентарната анкетна комисия, която ще проверява пазара на горивата за изкривявания на конкуренцията, ще помисли за законови поправки, които да позволят на Комисията за защита на...

Тъжна вест почерни любителите на българската народна музика у нас и в чужбина (СНИМКА)

Илю Димитров - майсторът лютиер на българска гъдулка почина след кратко боледуване. Това съобщиха негови близки, цитирани от Флагман. Той бе един от най-добрите съвременни майстори на гъдулка, познат на всички любители на Българската народна музика у нас и в чужбина. Илю Димитров е роден на 14 август 1949 година в град Камено.

След смъртта на краля, в Тайланд, жриците на любовта ще носят черни дрехи

Десетина дни след смъртта на тайландския монарх крал Пумипон местните проститутки възобновиха деловата си дейност, въпреки че в страната е в сила 30-дневна забрана за всякакви развлечения. Проститутките решиха да отдават почит на починалия крал като се обличат в черно, обяви сп. „Сан”, съобщава БГНЕС. Пред списанието „продавачка на любов” казва, че все още навсякъде е много тихо заради кончината на краля, но тя и колежките й се връщат на улицата, за да печелят и да наваксат след принудителната десетдневна „ваканция”. Курортите в Тайланд също посрещат гости, както обикновено, въпреки обявения в кралството национален траур. Основните туристически атракции остават отворени и достъпни. Столицата Банкок, известна със своите ярки цветове, за известно време стана черно-бяла. Хората по улиците са облечени в черно, огромни екрани, вместо цветни реклами, показват траурни изображения. Нощен Банкок също е променен – ярките светлини на повечето сгради в града временно са изгасени. Собствениците на улични барове не включват силна музика и не устройват шумни вечерни партита. Кралят на Тайланд Пумипон Адулядет (Рама IX) почина на 13 октомври на 88 години след продължително боледуване. Смъртта му сложи край на 70-годишното му управление, което го превърна във фигура на единството на нацията. В Тайланд кралят е и покровител на всички религии. Рама IX има безспорен авторитет сред поданиците си. Всяка кинопрожекция и театрална постановка започва с кралския химн. Престолонаследник е принц Вачиралонгкорн – единствен син на краля и кралица Сирикит. Вачиралонгкорн има титла Маха Чакри. Втора по ред наследничка на престола е принцеса Маха Чакри Сириндон – любимата дъщеря на монарха. Председателят на Тайния кралски съвет в Тайланд Прем Тинсуланон, който е 96-годишен, стана временен регент след смъртта на монарха. Престолонаследникът принц Вачиралонгкорн сам е настоял да не се бърза с процедурата по възкачването му на престола, за да може „да скърби заедно с народа”.