24.10.2016

Вулканът Ключевски в Камчатка изхвърли 6 км пепел

Сегашното му изригване продължава от април

Още

Вулкан в Камчатка изхвърли пепел на 7 км

  Вулканът Ключевски на Камчатка изхвърли пепел на 7 км височина, съобщиха от Института по вулканология и сеизмология към Руската академия на науките, предаде БГНЕС. Облакът от пепел се е разпространил на около 59 км североизточно от вулкана, се посочва в съобщението. Не е регистрирано падането на пепел в населените райони. Обявен е „оранжев“ код за опасност за авиацията. Вулканът Ключевски е най-високият действащ вулкан в Евразия. Неговата височина е 4850 метра. Най-близкото населено място е село Ключи - на 45 километра от вулкана. Предишното изригване на Ключевски бе от януари до март 2015 година. Тази година изригването на вулкана започна на 3 април. 

Природна стихия изправи на нокти Камчатка (ВИДЕО)

Вулканът Ключевски на полуостров Камчатка изхвърли пепел на 7 километра височина,съобщиха от Института по вулканология и сеизмология към Руската академия на науките.

Вулкан от полуостров Камчатка изхвърли 6 км пепел

  Стълб от пепел на височина 6 км изхвърли вулканът Ключевски на полуостров Камчатка. Пепелният облак се разпространи на 88 км източно от вулкана, към Камчатския залив. Не е регистрирано падане на пепел в населените места, пише БГНЕС. Вулканът Ключевски е разположен в Източна Камчатка и достига 4850 метра височина. Това е най-високата точка в Русия, извън Кавказ. Приблизителната му възраст е 7 хил. години. Сегашното му изригване продължава от април. По склоновете на гиганта се стичат шест потока от лава. Най-близкият населен пункт – село Ключи, се намира на 30 км от подножието на вулкана. 

Най-високият вулкан в Евразия изхвърли пепел

Вулканът Ключевски на полуостров Камчатка е изхвърлил пепел на височина от шест километра, съобщи Геофизичната служба на Руската академия на науките, пише вестник Российская газета, цитиран от Фокус. Събитието е станало рано сутринта в понеделник....

Вулканът Ключевски изхвърли пепел на височина от шест километра

Вулканът Ключевски на полуостров Камчатка бълва пепел на височина от шест километра, съобщи Геофизичната служба на Руската академия на науките, пише вестник Российская газета, цитиран от "Фокус". Събитието е станало рано сутринта в понеделник. Пепелта се е разгърнала североизточно от вулкана. Няма данни тя да представлява опасност за населени места.