28.10.2016

Германия няма да въвежда нови санкции срещу Русия

Германия няма никаква информация да планира санкции срещу Руската федерация, съобщава вестник „Известия“.

Още

Русия обяви, че няма да допусне санкции срещу режима в Сирия

Русия няма да допусне санкции срещу режима на Башар Асад заради обвиненията, че е използвал химическо оръжие срещу бунтовници и мирни жители в Сирия. В отговор на призивите на колегите си от Великобритания и Франция, руският представител в ООН Виталий Чуркин заяви, че липсват доказателства, които да налагат предприемане на "наказателни действия". Изводите, които се съдържат в доклад на Организацията за забрана на химическите оръжия за три химически атаки от 2014-а и 2015 година, са пълни с противоречия и не са подкрепени с достатъчно свидетелства и материални доказателства, посочи руският дипломат. Междувременно руското външно министерство обяви за лъжа твърденията, че руски и сирийски бойни самолети са нанесли въздушния удар, при който в сряда загинаха 22 деца в сирийската провинция Идлиб. Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун призова за незабавно разследване на случая.

"Комерсант": Съдбата на санкциите срещу Русия зависи от обстановката в Сирия

В продължение на цяла година санкциите, наложени срещу Москва, бяха едно от основните теми за обсъждане в ЕС, когато ставаше дума за външнополитически задачи. Все повече страни, политици, регионални парламенти поставяха въпроса за необходимостта ако не от премахване на санкциите, то поне на намаляване на ограничителните мерки. Това пише Максим Юксин в свой анализ във в. „Комерсант“, цитиран от БГНЕС.

Русия: Накисват ни за Идлиб

Министерството на отбраната заяви, че информациите за въздушни удари срещу училище в Идлиб не отговарят на истината, съобщи ТАСС. Според официалния представител на министерството на отбраната – Игор Конашенков, изтеклите в медиите кадри на бомбардировката, представляват монтаж на 10 отделни сегмента. Руските власти внимателно са разгледали всички данни на средствата за обективен контрол в Източна Сирия. При разглеждането на кадрите е установено, че те са заснети в различни части на деня с различни резолюции. Според Конашенков на 26-ти октомври нито един самолет от ВВС на Русия не е минавал над региона....

„Златната младеж“ не иска да живее в Русия: Навсякъде е по-добре, отколкото в Москва!

Бурната реакция в социалните мрежи на някоя глупава реплика на известен човек е нещо обичайно в наши дни. Такива са времената: общественото лицемерие и морализаторството, които от ден на ден все повече укрепват позициите си в Русия, хем се присмиват на западната политическа коректност, хем я използват за свои цели, като непрестанно измислят все нови и нови ограничения, пише Дойче веле.

Путин огласи дали Русия ще воюва с някого!

Русия никого не смята да напада, това е смешно, глупаво и немислимо, заяви президентът Владимир Путин на заседание на Международния дискусионен клуб "Валдай" в Сочи, предаде БГНЕС. 

Европа ще отложи допълнителните санкции срещу Русия до изборите в САЩ

Според експерти от международния дискусионен клуб „Валдай“, интервюирани от руския вестник „Известия“, Европа няма да бърза с въвеждането на нови ограничителни мерки срещу Руската федерация до избора на нов президент на Съединените американски щати.