27.10.2016

Още

Мей ще обсъди Brexit с колегите си от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия

Икономиката и Брекзит това са основните теми, които британският министър-председател Тереза Мей ще се обсъди с колегите си от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, предаде БНТ. През изминалата седмица Мей участва за първи път на среща на върха на ЕС, където стана ясно, че раздялата между Лондон и Брюксел няма да е лесна. Мей потвърди, че клаузата за излизане от съюза ще бъде задействана не по-рано от март 2017 година.

Венецуелският парламент обвини Мадуро в държавен преврат

Венецуелският парламент, в който опозицията има мнозинство, обвини режима на президента Николас Мадуро, че е извършил държавен преврат, като е прекъснал процеса за свикване на референдум за отстраняване на президента от власт, предаде агенция "Франс прес, цитирана от БТА. Националното събрание прие резолюция, в която обяви, че конституционният ред е нарушен и режимът на Николас Мадуро е извършил държавен преврат. Така парламентът ще може да предприеме действия в международен план и...

Тереза Мей се среща с колегите си от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия

Икономиката и Брекзит това са основните теми, които британският министър-председател Тереза Мей ще се обсъди с колегите си от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. През изминалата седмица Мей участва за първи път на среща на върха на ЕС, където стана ясно, че раздялата между Лондон и Брюксел няма да е лесна. Мей потвърди, че клаузата за излизане от съюза ще бъде задействана не по-рано от март 2017 година.

Легендата с дислексия от Уелс, която подчини Холивуд

За ролята си в "Мълчанието на агнетата" Хопкинс получава "Оскар". Номинации за наградата има и за "Амистад", "Никсън", "Остатъците от деня"

Бивш уелски национал е оправдан по обвинение в изнасилване

Бившият уелски национал Чед Евънс беше оправдан по обвинение в изнасилване. Това стана ясно след края на нов двуседмичен процес, който завърши в Кардиф. Евънс беше освободен от затвора преди повече от 24 месеца, след като излежа половината от петгодишна присъда за предполагаемо изнасилване на 19-годиш...

Уелсците удивиха с отборни снимки

„Драконите“ се подредиха в нетрадиционна формация пред фотографите