26.10.2016

Визите за Канада за българи отпадат през 2017 г.

Премиерите на България и Канада проведоха едночасов телефонен разговор по темата

Още

Кабинетът одобри споразумението с Канада

 Правителството одобри търговското споразумение (СЕТА) между Канада и ЕС и взе решение за неговото подписване, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Наред с това е одобрено и споразумението за стратегическо партньорство между Евросъюза и Канада. От българска страна параф ще сложи постоянния ни представител към ЕС, но с условия за последващата ратификация на документа. Другото условие е ангажимента от страна на Канада за отмяна на визите за българи с цел бизнес или туризъм от края на 2017 година. „Всеобхватното икономическо и търговско споразумение има за цел либерализирането и насърчаването на търговията със стоки и услуги, подобряване защитата на интелектуалната собственост и защитата на инвестициите. Включени са и разпоредби относно устойчивото развитие и енергийните ресурси“, посочват от правителството. Споразумението за стратегическо партньорство пък дава възможност за сътрудничество в сферите на сигурността, борбата с тероризма, миграцията, инвестициите и иновациите и други.

Кой е виновникът – Валония, Белгия, Еврокомисията, Канада?

За какво ни е този ЕС, който не може да постигне единодушие!

Румен Радев: Защо Борисов одобри споразумението с Канада?

Аз не приемам изборите като сделки между партии и разни кръгове, заяви генералът в Девин. И попита: защо една белгийска провинция защити нашия интерес, а не нашето правителство?

Румен Радев: Защо Борисов одобри споразумението с Канада? Иска децата ни да се хранят с ГМО ли?

Аз не приемам изборите като сделки между партии и разни кръгове, заяви генералът в Девин. И попита: защо една белгийска провинция защити нашия интерес, а не нашето правителство?

Кристиан Вигенин ядосан: Кабинетът одобри споразумението с Канада без дискусия. Защо?

Защо не направихте анализ за ефектите върху българската икономика, а повтаряте чуждите хвалебствия? Защо отказахте да запознаете Народното събрание с подробностите?, пита соцдепутатът във фейсбук

Българското правителство одобри споразумението между ЕС и Канада

Решението предизвика разнопосочни коментари за ползата от СЕТА