25.10.2016

От 1 май 2017 г. започва поетапното отпадане на визите за Канада

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди с канадския си колега Джъстин Трюдо въпроса с отпадането на визите за български граждани в телефонен разговор, продължил близо час. Разговорът беше поискан от канадския премиер. На него присъства и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, информира пресслужбата на кабинета.

Още

Арбитражите - един от препъникамъните в търговското споразумение с Канада

Френскоговорящата белгийска област Валония в момента може да изглежда като единствения противник на сключването на споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада (CETA), но възгледът на местния парламент, че системата за защита на чуждестранни компании застрашава демокрацията, е споделян от редица протестиращи в Стария континент, пише "Ройтерс". Уреждането на спорове между инвеститори и държава (механизъм, известен с абревиатурата ISDS), доскоро беше термин, познат само на...

​Валония и днес не даде съгласието си за споразумението между ЕС и Канада

Валония и днес не склони да даде съгласието си за търговското споразумение между Европейският съюз и Канада и така блокира подписването му тази седмица.

Белгия официално: Не можем да подпишем СЕТА с Канада

Белгийският премиер е уведомил председателя на Европейския съвет

Иванов и Агов покриха два нови норматива за Световното по плуване в Канада

  Антъни Иванов - "Вихрен" (Сандански) и Любомир Агов - "Бриз" (Бургас), покриха два нови нормативи за Световното първенство по плуване в Канада през декември, предаде БГНЕС. Това стана на международния плувен турнир "13 ноември", проведен през изминалия уикенд в гр. Скопие на 25-метров басейн. Антъни Иванов покри норматив в дисциплината 200 м бътерфлай с време 1:53.84 мин, а Любомир Агов, който живее и тренира в Германия, го направи на 50 м бруст с 26.95 сек. Така заедно с Нина Рангелова, участниците ни за Световното първенство станаха трима. 

Белгия е съобщила, че не е в състояние да подпише споразумението с Канада

Премиерът на Белгия Шарл Мишел е съобщил на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, че неговото правителство не е в състояние да подпише търговското споразумение ЕС-Канада. Това съобщиха местни медии след днешната среща, организирана в резиденцията на Мишел в Брюксел с представители на регионалните власти. Валония отхвърля всякакъв ултиматум на ЕС за търговското споразумение с Канада Белгия не може да подпише заради <...>

Скандалното решение на Валония обърна Белгия срещу Канада

Правителство на Белгия не е в състояние да подпише търговското споразумение ЕС-Канада. Това е съобщил премиерът на страната Шарл Мишел на председателя на Европейския съвет Доналд Туск след днешната среща, организирана в резиденцията на Мишел с представители на регионалните власти, пише БТА.