21.10.2016

Лекарите предупреждават: Не един, а три вида грип ни атакуват тази есен!

Щамовете, които ще пълнят лекарските кабинети, са така нареченият свински грип, А Н3N2, който е нов щам тип А – “Хонконг” и представителя на грипните вируси тип Б – “Брисбейн”.

Още

След като прочетете това, повече никога няма да седите с мокър бански

Лекарите предупреждават, че поради тези три причини трябва да се преобличате при всяко излизане от водата, пише zajenata.bg Вижте защо:

Над 30 градуса отчетоха термометрите на много места в страната още по обед

Над 30 градуса отчетоха термометрите на много места в страната още по обед. От днес започва първата за това лято гореща вълна. При такива екстремни стойности, лекарите предупреждават, че са възможни здравословни проблеми. Горещината в Пазарджик стана причина над 40 души да потърсят спешна медицинска помощ. В обедните часове температурите достигнаха 35 градуса. В Плевен синоптиците очакват максималната температура да достигне до 37 градуса.Ямбол посреща поредното лято без нито един открит басейн. Прохлада може да се намери покрай река Тунджа и многобройните язовири в областта. Как се справят с първите летни горещини жителите на Ямбол. В най-топлия ден от началото на годината централните улици в Ямбол са пълни. Жегата е поносима особено около фонтаните и под сенките в градинката край градската поща. Как понасят ямболци 33-градусовите температури:Сравнително все още добре.Не е нещо необичайно. Все пак сме края на юни.В момента в Ямбол работи само един и то закрит басейн.Уж сме областен град, а пък да няма къде да се разхладиш. Трябва да ходим до Бургас.Морето е близо, само на 40  минути път от тук.Повече течности  е необходимо да консумираме в жегата,  най-вече студен айрян и таратор.