28.10.2016

Още

Капитанът на Кариана контузен

Болки в глезена мъчат Евгени Игнатов - Бамзе

Георги Гюзелов: Адриана, съдебната зала не е място за любовни срещи

През последните няколко седмици представящата се за фолк певица Адриана се опитва по всякакъв начин да поставя моето име до нейното. Аз съм човек и нищо човешко не ми е чуждо, включително любовните трепети. Напълно разбирам чувствата на горепосочената, но на този етап не изпитвам никакви емоции към тази личност. Това заяви журналистът Георги Гюзелов, който бе заплашен от дивата, че ще бъде съден, защото я е нарекъл "Мис Пиги".

Кариана едноличен лидер на Северозапад

Тимът от Ерден с домакинска победа над Бдин

Ето как Мариана Векилска свали ударно 20 килограма

Случи се онова, в което малцина вярваха - Мариана Векилска отслабна драстично и вече не е мечка. След като години наред мъкнеше наднормени килограми, водещата на съботно-неделния сутрешен блок на Би Ти Ви най-сетне доби очертанията на хубава жена, пише "Уикенд".

Мария Попова: Литературната журналистика на Ориана Фалачи

Доц. Мария Попова, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет разказва за спецификата на литературната журналистика, нейните похвати и възможността ѝ да представи един много по-задълбочен и обстоен поглед към герои и събития. Как авторите запазват обективността си? Какви са приликите и разликите между „забързаната“ журналистика на информацията и литературната журналистика, която освен да информира се опитва и да „забавлява“ аудиторията си, като използва пряка реч, описва героите като в книга, с техните начин на обличане, навици и реакции? Къде „търси“ темите си литературната журналистика и защо не всички журналисти се „захващат“ с този жанр? Освен отговорите на тези въпроси, в този разговор обръщаме и специално внимание на творчеството и яркия стил на писане на Ориана Фалачи, един от впечатляващите представители на литературната журналистика.

Мариана Тодорова разкри защо темата за Изборния кодекс не спира да подпалва Парламента!

Темата за Изборния кодекс за трети път взривява управляващото мнозинство и това говори, че текстовете не са прецизни и добре изработени. Това каза заместник-председателят на ПГ на АБВ Мариана Тодорова по време на дебата по промените в ИК, предаде „Фокус“.