27.10.2016

Силно земетресение разлюля Земята (ВИДЕО)

Земетресение с магнитуд 6,0 е регистрирано край бреговете на Тайван, съобщи Централното метеорологично бюро й страната, предаде РИА Новости. 

Още

Дивите животни на Земята са намалели наполовина през последните 40 години

Броят на дивите животни на Земята е намалял с 58 процента през периода 1970 - 2012 година. Според Световния фонд за дивата природа и Лондонското зоологическо дружество с тази скорост към 2020 година гръбначните животни на планетата ще намалеят с две трети. Най-застрашени са животните, които живот около и или във водни басейни като езера, реки, мочурища. Тяхната популация е намаляла с 81 на сто. Основната причина за тревожната тенденция е човешкият фактор -  унищожаването на гори и водни басейни за нуждите на нарастващото човешко население, както и други резултати от човешката дейност като замърсяването и глобалното затопляне. Според директора на WWF Майк Барет хората нямат никакво извинение да продължат да пренебрегват проблема.  Докладът "Жива планета" се публикува на всеки две години и целта му е оценка на състоянието на дивите животни в света. 

Нова заплаха за Земята - изчезват гръбначните животни

Популациите на бозайниците, рибите, птиците, земноводните и влечугите по света са се стопили с 58 процента за 42 години (от 1972 до 2012 г.). Този спад ще продължи, ако не направим нищо, предупреждава Световният фонд за дива природа (WWF) в свой годишен доклад, цитиран от Франс прес.

Загадка! Гледаха ли на живо потребителите на "Фейсбук" Земята от МКС (ВИДЕО)

Десетки сайтове съобщиха, че за първи път Facebook е показвал картина на живо от орбита около Земята. Над 50 000 потребители гледаха директно около 20 минути от живота и работата на космонавтите на станцията.

Не припарвайте до тях! Ето ги най-токсичните места на Земята

Горящите крайпътни сметища в Индия вероятно са най-отровните места на планетата, тъй като нивото на вредни вещества в дима над тях е хиляда пъти над нормата и съдържа цяла палитра отрови, предупреждават еколози в статия в сп. „Атмосферик инвайърмънт”, цитира БГНЕС.

Откриха най-близките "двойници" на Земята извън Слънчевата система

Планетолози от Швейцария са на мнение, че най-близката до нас планета извън Слънчевата система, която прилича на Земята по свойства и размери, разполага със значителни водни запаси и има вероятност там да се развива живот, е Проксима b, пише в статия в сп. "Астрономия и астрофизика".Ян Алиберт от университета в Берн казва, че използваните при анализа модели много точно възпроизвеждат свойствата на планетите, които приличат на Проксима b и на други планети, открити през последните години. Интересно е, че според изчисленията планетите, които са н...

Поредно земетресение, ето къде се разлюля земята

Земетресение с магнитуд 5,8 е било регистрирано днес в Туркменистан от геофизическия институт на САЩ, предаде ТАСС.