21.10.2016

Има ли България нов милионер? Ето числата от тотото

След днешния 79 -и тираж на Български спортен тотализатор джакпотите в игрите на Тото 2 продължават да растат и до тегленето на числовите комбинации в неделя ще достигнат общо 6 100 000 лева. За следващия 80 -и тираж джакпотът в „Тото 2 – 6 от 49“ се очаква да бъде 2 750 000 лева, а в „Тото 2 – 6 от 42“ – 340 000 лева. В „Тото 2 – Зодиак“ джакпотът е фиксиран на 3 000 000 лева.

Още

Акад.Воденичаров: България е на последно място в ЕС по брой учени на глава от населението

Ужасяваща е статистиката за състоянието на българската наука - "В БАН 2800 са учените. От тях едва 9 са до 25 години. 12,5% от персонала са до 35 години. Двойно по-голям брой са над 60 години. Младият резерв го няма.

Борисов: Визите за Канада падат, България оттегля възраженията си срещу споразумението ЕС-Канада

Цяла нощ работихме Европейската комисия и ние, заедно с румънския президент получихме надлежни писмени потвърждения ние и комисията, че до 1 декември 2017 г. визовият режим с Канада ще отпадне за български граждани, уточни Борисов.

В Синодалната палата у нас ще бъде обсъдено активизирането на поклонническия туризъм между България и Русия

Днес в Синодната палата в София ще се състои тристранна среща между зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева, гостуващият у нас Богородски епископ Антоний - викарий на Руския патриарх Кирил и Неврокопски митрополит Серафим, който отговаря за организирането на поклонническия туризъм в Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия. Основна тема по време на тристранната среща ще бъде активизирането на поклонническия обмен между Русия и България, набелязване на конкретни мерки за улесняване на пътувания до светите места в България на вярващи православни християни от Руската православна църква и на българи по местата за поклонение, принадлежащи на Руската православна църква – Московска патриаршия. Богородски епископ Антоний е един от високопоставените представители на руската църква, защото е  ръководител на управлението на задграничните учреждения при Московската патриаршия и същевременно е ръководител на Поклонническия център към нея.  Той ще бъде у нас на посещение от днес до понеделник по покана на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и с благословението на руския патриарх Кирил.  Работната тема на визитата ще бъде свързана с организирането на поклонническите пътувания до България и от България на вярващи православни християни в рамките на договореното между Руската православна църква и Българската православна църква, както и оживлението на поклонническия поток на духовенство и православни християни от двете страни. През май 2014-а патриарх Неофит извърши официална мирна визита в Руската православна църква, където разговаря с нейния предстоятел - патриарх Кирил, и една от темите засегнати по време на разговорите в Даниловския манастир станаха пътуванията на православни християни от Руската православна църква до светините на Българската православна църква и по местата, свързани с подвизите на воините, сражавали се за освобождението на България от османското иго, и към светините на Руската православна църква.  По късно патриарх Неофит разговоря с министърът на туризма Николина Ангелкова, за възможностите за популяризиране на православните ни храмове и манастири и включването на тези обекти в туристически пакети и за разработване на маршрути за православни поклонници с предвидено участие в богослуженията. По време на тази среща бяха набелязани и конкретни мерки за развитието на поклонническия туризъм у нас.

България прави всичко възможно да предотврати влизането на нелегални имигранти

В Брюксел премиерът коментира казуса с експулсираните турски граждани. Той заяви, че не е бил информиран по случая предварително и каза, че се доверява на преценката на службите. Според него - въпреки че, няма споразумение за реадмисия между Българи и Турция, страната ни прави всичко възможно да се предотврати влизането на нелегални имигранти. Той изтъкна още, че бежанските центрове у нас са препълнени, а там където се вземе решение за изграждането дори само на палаткови лагери, местните жители излизат на протест.

Трайков: Огъването пред Анкара изтрива един век от достойнството на България

Настоявам за пълно и обективно разследване на безропотното предаване на Турция на всички опозиционери на Ердоган, написа в профила си във Фейсбук кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. Темата за поредното предаване на Турция на седмина нейни граждани, задържани на българска територия бе коментирана и по време на срещите му, заедно с кандидата за вицепрезидент ген. Съби Събев и лидера на ДСБ Радан Кънев, с гражданите на Перущица и Асеновград. По думите на Трайков, предаването на хора на чужда държава може да става само след съдебен контрол. „Качването на хора в багажници – в чувал и по списък, е мутренски маниер, а България не може да бъде мутренска държава. Колко души са в изпратения от Ердоган списък? Предаден ли е и на каналджийската мафия, която си работи добре със службите? Защо всички „патриоти“ и фили мълчат, когато България се държи като куче-пазач на Турция, попита Трайков. Според него убеждението на Цецка Цачева, заявено в днешния телевизионен дебат, че човешките права са второстепенни пред политическите обстоятелства, е не просто опасно – „то е недостойно и обидно за нас, българите“. Трайков заяви, че като президент ще задава тези въпроси и никой няма да може да го заглуши. „Очаквам разследване, а след това и поемане на политическа отговорност на най-високо равнище. Очаквам управляващите да връщат истинските нелегални имигранти на Турция, а не учители, които четат опозиционни вестници. ...

Трайчо Трайков: Огъването пред Анкара изтрива един век от достойнството на България

Убеждението на Цачева, че човешките права са второстепенни пред политическите обстоятелства, е не просто опасно, а недостойно и обидно за българите, категоричен е кандидат-президентът на Реформаторския блок