28.10.2016

Плевнелиев хвали туризма ни пред принц Султан

Страната ни ще работи за ръст на обмена със Саудитска Арабия

Още

Прокуратурата: Обвинението срещу Делян Добрев е за бездействие, а не за плащания към консултанта на АЕЦ „Белене“

Прокуратурата никога не е твърдяла, че бившият енергиен министър Делян Добрев е подписвал платежни нареждания към консултанта по АЕЦ "Белене" - фирма "Парсънс". Така говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова отговори на възраженията на министър Теменужка Петкова, че не Добрев, а наследникът му Драгомир Стойнев е допуснал плащания по проекта след неговото официално спиране, съобщава БНР. 

Обвинението срещу Добрев е за бездействие, а не за плащания към консултанта на „Белене“

Депутатът от ГЕРБ ще бъде обвинен, когато бъдат получени документите от НС, че се е отказал от имунитета си

Обвинението срещу Делян Добрев е за бездействие, а не за плащания към консултанта на АЕЦ „Белене“  

Прокуратурата никога не е твърдяла, че бившият енергиен министър Делян Добрев е подписвал платежни нареждания към консултанта по АЕЦ "Белене" - фирма "Парсънс". Така говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова отговори на възраженията на министър Теменужка Петков, че не Добрев, а наследникът му Драгомир Стойнев е допуснал плащания по проекта след неговото официално спиране. Според Арнаудова: Като министър на икономиката, енергетиката и туризма негово задължение е в качеството си и на принципал на НЕК да предприеме всички необходими действия, за да се прекратят плащанията по всички договори, които са били сключени за изпълнението на проекта АЕЦ "Белене". Обстоятелството, че в рамките на мандата на Делян Добрев не е имало никакви плащания, според Арнаудова, не променя факта, че:  Той е бездействал след датата на вземане на решението от Министерски съвет, за което лично също е гласувал. Арнаудова допълни, че след като прокуратурата получи официално отказа на Делян Добрев от депутатския му имунитет, той ще бъде призован и обвинен. Тя отказа информация за това -  ще се искат ли още депутатски имунитети и ще има ли още обвинения по мегаразследването "Белене".

Султан – принц проговори пред български журналист

Саудитска Арабия – държава, която се простира върху площ от повече от 2 млн. кв. км. Страната с най-големия запас и най-голям износител на петрол в света. Абсолютна монархия, управлявана от семейство Ал Сауд от 1932 г. насам.

Султан – принц, какъвто не сте виждали

Той е член на управляващата Саудитска Арабия фамилия, пилот, космонавт, баща и... с години искал да се завърне в България