25.10.2016

Аврамопулос: Днес е исторически ден за ЕС, похвали работата на Бъчварова

  Днес е исторически ден за Европейския съюз. Фронтекс от днес става Агенция на ЕС за европейска гранична и брегова охрана. Това каза еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос, съобщава БГНЕС. Еврокомисарят изрази благодарности към премиера Борисов и похвали работата на Бъчварова, както и работата на всички български власти, ангажирани с охрана на границата. Европейската комисия стои зад България в този предизвикателен момент, допълни още комисарят по време на откриването на новата гранична служба на ГКПП Капитан Андреево. Европейската брегова и гранична охрана се основава на основните принципи за солидарност и споделена отговорност. Външната граница на една държава-членка е външна граница на всички, допълни Аврамопулос. Еврокомисарят съобщи, че агенцията ще има бюджет надвишаващ 320 млн. евро. Агенцията съществува за държавите-членки и чрез тях, ето защо всички трябва да се присъединят, защото нямаме време за губене. Работата вече започва, но тя трябва да бъде ускорена. Доказали сме какво можем да постигнем, ако ЕС действа обединен като един. Сега наш дълг и отговорност е да продължим да работим така по отношение на миграцията, заяви още Димитрис Аврамопулос.

Още

Бъчварова за граничната евроохрана: Днес е важен момент!

МВР шефът участва в церемонията за старт на новата агенция

Румяна Бъчварова ще отговаря днес на депутатски въпроси

Петъчното заседание на парламента е посветено на парламентарен контрол. Първа на депутатски въпроси ще отговоря вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Питанията към нея са свързани със съмнения за неефективност на контрола по българските граници; кадровото обезпечаване, конкурсното начало и периодични атестации в МВР, питания има и за продажбата на т.нар. Царски конюшни в центъра на София.

Борисов разпореди на Бъчварова още днес да уволни ръководството на Гранична полиция

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на вътрешния министър Румяна Бъчварова още днес да уволни ръководството на Гранична полиция. Причината - сключен договор за наемане на автобус за транспортиране на незаконно преминали и задържани лица във вътрешността на страната, въпреки че срещу собственика на фирмата има повдигнато обвинение за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават границата ни.

Премиерът: Поне днес да има добри думи за Бъчварова

По думите му, за Европа това са от най-добрите операции

Преглед на регионалния печат на 24.10.2016 г.

„Царският влак зарадва десетки разградчани“ – водещото заглавие за „Гледища Днес“. Статията разказва за атракционния влак, който в събота спря на жп гара Разград. „Депутатът Гюнай Хюсмен защити достойнството на българските граждани, които са преживели в близкото минало смяна на имената“ – друго заглавие от първа страница на „Гледища Днес“. В отговор на негово питане защо на Адем Ахмед е издаден фиш на името на Аврам Аврамов, вицепремиерът Бъчварова е разпоредила проверка в Пътна полиция Разград и докладва резултата – разказва статията. „Художни...

Бъчварова: Освен политическо гръмогласие, трябва да има и достойнство

Не обичам да съм права за лошите си очаквания. Точно преди две години - пак на 15-ти октомври, докато преговаряхме за правителство, проблемите на Реформаторския блок (РБ) ни поставиха въпроси. Днес те са същите и все още нямат отговори. И пак се занимаваме с тях. Това пише министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в профила си във фейсбук.