25.10.2016

Детето ми уби 12 деца! Това е моята истина

Америка, както и останалата част от света, още дълго ще помнят едно от най-големите престъпления, което се случи преди 17 години в гимназията в на градчето Колумбейн в Колорадо, когато двама тийнейджъри убиха 12 ученици и един учител, пише zajenata.bg.

Още

Гранична полиция задържа товарен автомобил с 26 кг. кокаин на Кулата-Промахон

  26 килограма кокаин са задържаха снощи на ГКПП Кулата-Промахон от служители на НС "Гранична полиция" съвместно с митническите власти, предаде БГНЕС. Наркотикът е превозван в товарен автомобил, влизащ от Гърция и собственост на българско търговско дружество, превозващ от Испания фитнес уреди. Наркотикът с чистота 60% е открит в тайници в рамата на товарния автомобил, въпреки, че е бил опакован в оловно фолио. Задържан за 24 часа е 36-годишният водач на автомобила, който е български гражданин. Образувано е досъдебно производство, предстои повдигане на обвинение. Това стана ясно днес на брифинг в Окръжна прокуратура-Благоевград. На него присъстваха гл. секретар на МВР Георги Костов, директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" Светлан Кичиков, заместник-окръжният прокурор Николина Съчкова, директорът на РГС Смолян Деян Моллов, директорът на ОД МВР-Благоевград Николай Хаджиев и директорът на митница "Югозападна" Георги Александров. „В 19.50 ч. снощи на ГКПП Кулата от Гърция влиза товарен автомобил, превозващ по документи от Испания за България фитнес-уреди. След преценка на риска, товарният автомобил е подложен на по-обстойна проверка. В два тайника са открити общо 26 кг наркотично вещество, реагиращо на кокаин, стойността му е над 5 милиона лева. Предстои химическа експертиза, от която ще стане ясна точната стойност на наркотичното вещество. Наркотичното вещество е иззето, образувано е досъдебно производство, разследването се води от ГПУ-Петрич под надзора на Окръжна прокуратура”, каза заместник-главния прокурор на ОП-Благоевград Николина Съчкова. Според нея обвинението за контрабанда в особенно големи размери, на този етап все още няма обвивен, но това ще стане по-късно, 36-годишният шофьор на товарния автомобил е български гражданин, задържан е за 24 часа. „Това е изключително добра реализация на колегите от Гранична полиция. Задържаното количество кокаин е огромно, за сведение казвам, че през миналите години задържаното общо количество от всички правоприлагащи органи рядко надхвърля 15 килограма”1 каза главният секретар на МВР Георги Костов. Според него през миналата година задържания кокаин от МВР и митниците е 9.6 кг. „Но от началото на годината до сега задържаният кокаин надхвърля 96 килограма”, похвали се Костов. „Наркотикът е открит с помощта на високотехнологичен скенер, с който митниците разполагат от три години, въпреки, че кутиите са били обвити с оловно фолио за заблуда”, каза директорът на митница „Югозападна” Георги Александров. Пакетите с кокаин, който е с чистота 60 на сто, от килограм от него след добавяне на други вещества, могат да се получи три-четири пъти по-голямо количество за улично разпространение, се охраняваха по време на брифинга от въоръжени гранични полицаи. 

Петър Славов: Правната Комисия отхвърли искането за допълнителни урни в по-натоварените секции

Правната Комисия в НС е отхвърлила на днешното си заседание искането за допълнителни урни в по-натоварените секции, тъй като това няма да облекчи процеса. Затруднението идва от дългото търсене в списъците, а самото пускане в урната отнема секунди. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“  депутатът Петър Славов, който допълни, че е предложил да има повече „тъмни стаички“ в една секция, където има и частични избори за кмет. Юристът заяви, че ще продължи да търси подкрепа от народните представители и за друго свое предложение искане до Конституционния съд да обясни дали мандатите събрани от „не подкрепям никого“ могат да се реализират като празни места в НС.Тъй като Конституционният съд не се е произнасял по подобно предложение към момента, да поискаме едно тълкувателно решение на нормата на член 63  от Конституцията, която казва, че Народното събрание се състои от 240 народни представители, но никъде не казва, че трябва винаги и по всяко време да са заети 240 места. Както и практиката показва, напълно е възможно в даден момент в Народното събрание да има и 239, или 238 народни представители, че и по-малко. Такива случаи в момента, между другото, има по действащия Изборен кодекс. До такъв случай се стига, когато,,да кажем, независим народен представител, избран от инициативен комитет, подаде оставка. Тогава мястото остава незаето, просто защото няма следващ, който да го запълни. Същото се случва и когато от даден многомандатен избирателен район листата на дадена партия се изчерпи.

Разширяват най-натовареното летищe в света

След дебати, продължили 25 години, днес британското правителство взе окончателно решение да разшири едно от най-натоварените летища в света – Хийтроу. За мащабността на проекта говори може да се съди и по инвестицията, която ще бъде направена, а именно – 25 млрд. USD. Дилемата на управляващите беше между Хийтроу и Гетуик, но в крайна сметка първото надделя в надпреварата. Причината за отлаганото над две десетилетия реновиране беше не само финансова, но и в резултат на протести, както от страна на еколози, така и от страна на политици. Основно разширяването на Хийтроу се състои в строителството на нова писта. Проектът за него трябва да мине през одобрението на проекта и други бюрократични промени, което вероятно ще отнеме близо година. Това означава, че реално пистата може да бъде пусната в експлоатация най-рано през 2025 г. Прогнозите са, че новата писта ще създаде 70 000 нови работни места през следващите 10 години, а до 2050 г. ще увеличи БВП с 0.75%. Решението на правителството показва, че Великобритания е отворена за бизнес въпреки решението на англичаните за излизане от Европейския съюз. Хийтроу е най-натовареното летище в света. Построено е през 1946 г. разположено е на площ от 1227 хектара. Има две писти – северна, с дължина 3902 метра и южна с дължина 3660 метра. На ден обслужва 1295 полета. Разполага със 125 ръкава за самолети. Също така има четири пътнически терминала и един карго терминал. От пътническите терминали най-гол...

Всеки път карам мама да ми я прави като ходя да я видя на гости. Това е любимият ми десерт, никога не остава и парченце (ВИДЕО)

Интернет е пълен с рецепти за бързи десерти , които не отнемат много време и труд и не се печат.  Ето една рецепта за бърза торта, която ще ви хареса, пише zajenata.bg.

Корнелия Нинова: Бойко Борисов е зависим човек и затова провали България!

Борисов заяви, че е бил зависим от кръга "Капитал" и Прокопиев и е назначил негови министри, между които и президентът Плевнелиев. Във второто правителство Борисов изпадна в зависимост от външните началници. Заради тях смени Бокова с Георгиева

Община Велико Търново е готова за зимата

Община Велико Търново е готова за настъпването на зимни условия. Това стана ясно след работна среща между заместник-кмета проф. Георги Камарашев, експерти от общинската администрация, представители на снегопочистващите фирми и експлоатационните дружества. Разширената комисия, която проверява налице е необходимото техническо, организационно и кадрово обезпечаване за работа при зимни условия, бе назначена със заповед на кмета на община Велико Търново Даниел Панов. Уличната мрежа на територията на град Велико Търново е с обща дължина от 114,64 лин...