27.10.2016

И таз добра! Няма да повярвате каква свещ създадоха (СНИМКА)

Създадоха свещ с аромат на компютър. Тя е бяла на цвят, може да гори до 55 часа и се продава в интернет за 24 долара, съобщава Нова телевизия.

Още

Няма мъртва риба в река Чепеларска

Експерти на РИОСВ – Пловдив и Регионалната лаборатория – Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда извършиха последващ контрол по повод сигнал за замърсяване на река Чепеларска от миналата седмица. Направен е обход обратно на течението на реката от моста на Кемера през моста на село Катуница до промишления канал на „КЦМ“ АД. Не са установени нови екземпляри мъртва риба, съобщава в. "Марица". Взети са проби за анализ от водите на реката при моста на Катуница, които показват ниско рН със стойност 2,44 и електропроводимост – 3 654 µS/сm. Извършени са последователни пробонабирания от промишления канал на комбината, от точките на заустване след Централната пречиствателна станция за отпадни води на КЦМ, от условно чистите охлаждащи води на дружеството и от отпадъчните води на „Агрия“ АД. Измерванията показват, че причина за замърсяването е „КЦМ“ АД. Измерената стойност на потока охлаждащи води на комбината е с рН под 2, а електропроводимостта – 9361 µS/сm. Пониженото рН се дължи на недобро затваряне на винтилите на филтър-преса „Алфа Лавал“ от цех „Електролиза“, което е довело до смесване на охлаждащите води с цинков електролит. Спешната реакция на оператора и спирането на филтър-пресата са довели до нормализиране на стойността на рН. Измерено е рН 7,52, а електропроводимост – 857 µS/сm. След окончателните данни от анализираните от Регионална лабор...

Няма данни за щети и жертви в резултат на земетресението в Италия

Земетресение с магнитуд 5,4 по скалата на Рихтер разлюля Италия около 19 часа (местно време) в сряда, предава информационната агенция ANSA, цитирана от "Фокус".

Пентагонът е пред скандал! Хвърлени са милиарди за оръжия, които ги няма

Американското министерство на отбраната е похарчило 58 млрд. долара последните две десетилетия за създаване на нови оръжия, които обаче така и не били създадени, разкри изданието "Вашингтон икземинър". 

Здравната вноска няма да се увеличава през следващата година

През 2017 ще разполагаме с повече пари за здраве

Италия: Няма да платим на ЕС заради мигрантите

Италианският премиер Матео Ренци заплаши, че Рим няма да плати вноската си в европейския бюджет, ако някои от държавите членки продължават да саботират приема на мигранти. “Няма да издържим още една година като тази”, каза Ренци пред тв РАИ. От началото на годината на Апенините по море са дошли 155 000 мигранти.

Догодина България няма да взима нов външен дълг, предвижда проектът на Бюджет 2017

През следващата година се очаква ръстът на икономиката да се забави леко до 2.5%, минималната работна заплата да нарасне с близо 10 на сто, а вноската за пенсия в солидарния стълб да се увеличи с 1 процентен пункт. През идната година не се предвижда взимането на нов външен дълг. Това се вижда от проектобюджета за 2017 г., публикуван тази вечер на страницата на Министерството на финансите. Икономиката - леко нагоре За разлика от очакването за лек спад в ръста на БВП през...