24.10.2016

Ски курортите в Европа имат нужда от повече инвестиции в инфраструктура

Само така могат да се преборят за инвеститорите във ваканционни имоти, според експерт

Още

Путин и Европа ще нищят как да борят тероризма

Следващият рунд на консултациите между Руската федерация и Европейския съюз ще се проведе през ноември в Москва. Това заяви постоянният представител на Русия при ЕС Владимир Чижов, предава РИА Новости.

Орбан: Европа се нуждае от сътрудничеството с Русия

За да постигне успех, Европа се нуждае от сътрудничество с Русия, заяви унгарският премиер Виктор Орбан в интервю за полския вестник „Польска таймс“ (Polska The Times), предаде БНТ. „Ние трябва да водим такава политика, при която силните на деня сами да са заинтересовани от успеха на Европа. За това е необходимо мъдро и добре обмислено сътрудничество, включително и с Русия на Владимир Путин“, изтъкна той. По думите му такъв подход към международната политика „в момента е в малцинство в Европа“. „Някои страни в Европа вярват в заплаха от страна на Русия, примерно Полша и балтийските държави. Ние трябва да уважаваме тяхната позиция и да им помогне да се чувстват в безопасност. Ние в Унгария не чувстваме заплаха за нашата безопасност от страна на Русия“, отбеляза още Орбан.

Провалената политика на Меркел за бежанците й спечели титлата "най-опасната жена в Европа"!

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел даде стартовия изстрел за миграционната криза в Европа, заяви председателят на крайно дясната Партия на свободата в Австрия Хайнц-Кристиан Щрахе, цитиран от агенция АПА и БГНЕС.

Щрахе: Политиката на Меркел доведе Европа до постоянна мигрантска заплаха

Бежанската политика на германския канцлер Ангела Меркел е „престъпна“ и е довела до неконтрилуем наплив, който е поставил „цяла Европа под заплаха“. Това заяви лидерът на „Партия на свободата на Австрия“ Хайнц-Кристиан Щрахе, пише вестник Die Krone, цитиран от Фокус. „Тя е най-опасният политик в Европа. С нейната политика на добре дошли тя отвори всички врати за ислямисти, икономически мигранти и други, чиито мироглед не се вписва с нашия в Европа. Тази инвазия ще разтърси из основи нашата социална структура“, категоричен бе австрийският политик, според когото не е изключен и сценарий за гражданска война на континента.

Шокиращ замисъл! Най-високият небостъргач в Европа ще прилича на ... (СНИМКИ)

До 2020 година в Лондон ще бъде построена кулата Spire London, която от птичи поглед ще наподобява мъжки полов орган. Първи на тази гледка ще могат да се насладят гостите на града, които пристигат на летище Лондон Сити, съобщава Londonist.

България е на последно място по донорство в Европа

България е на последно място по донорство в Европа, а в същото време 1085 души чакат за трансплантация на орган, съобщиха експерти в областта, по повод Европейския ден на органното донорство и трансплантация, който по традиция се отбелязва през октомври, пише Нова телевизия.  Донорството у нас няма да прогресира, а основната причина за това, е, че начинът, по който здравните институции третират българския пациент, е под всякаква критика, убеден е кардиохирургът Людмил Бояджиев, който преди 30 години за първи път извършва сърдечна трансплантация у нас. "За да станат големите стъпки в медицината, трябва държавата да го поиска. Трябва политиците да разберат необходимостта от това, което трябва да се случи, и да подкрепят тези процеси. За съжаление обаче, като гледам колко постно е присъствието на българската медицинска администрация - Министерство на здравеопазването, комисия по здравеопазване - имам чувство, че пет пари не дават за тази работа. Това показва колко е интелектът им", посочи той.  "Ще ви кажа защо донорството в България няма да прогресира. Първо, защото начинът, по който институциите, занимаващи се със здравеопазване, третират българския пациент, е под всякаква критика. Българският пациент еунижаван, мародерстван, карат го да доплаща, обръщат се към него по невъобразим начин. И на целия този фон - нито един български медицински специалист нито е загубил правото си да практикува, нито е получил порицание или наказание - виновни няма. Кажете - защо закриха обществения съвет по трансплантациите? Той беше конструиран много добре, там присъстваха хора, които бяха авторитети. Защото решенията и дискусиите там не отърваха на определена категория хора", коментира още докторът. Целта на Европейския ден на органното донорство е да се насърчат дискусиите по темата, както и да се обогати населението с информация относно донорството и трансплантациите.