23.10.2016

Жесток инцидент с колоездач в Морската градина на Варна (СНИМКИ)

Колоездач е бил ударен от Фолксваген в Морската градина във Варна, съобщават очевидци от мястото, цитирани от petel.bg Инцидентът е станал на алеята близо до известен градински център срещу квартал "Чайка". 

Още

Център за медитация и работа с морската общност към БМК отваря врати във Варна

  През последните години, поради задълбочаваща се стагнация в областта на морския бизнес, много доставчици на морски услуги остават без заплащане, а екипажи на кораби остават без заплати, предаде БГНЕС. Подобни случаи не само не намаляват, а се увеличават. Поради тази причина, на последното си заседание, УС на БМК обсъди идеята и взе решение за създаване на Център за медиация и работа с морската общност към БМК. Целта на подобно начинание е оказване на помощ за справедливо решаване на споровете между различните субекти, свързани с морската индустрия, заяви кап. Богданов Председател УС на БМК.

Маратон по правопис в Морската градина във Варна

Маратон по правопис се провежда в този час в Морската градина във Варна. Организатор на инициативата "Бъди грамотен" е образователният портал "Академика БГ ". Всички желаещи могат да проверят правописните си умения като решат тест. За най-добрите ще има награди. Колегите от Варна направиха преди това един експеримент по улиците на града и помолиха граждани да напишат няколко думи - като въстаник, бомбардировка.

"Вдъхнови ме" изкара пиано в Морската градина във Варна

Всеки, който пожелае, може да посети ц във Варна и да посвири на пиано. Инициативата „Вдъхнови ме” е идея на неправителствена организация, предаде bTV. Цветното пиано е поставено на едно от най-оживените места във Варна. То ще остане там две седмици, а след това ще бъде дарено на детско отделение в болница. Един от първите, докоснали клавишите на пианото, е 9-годишният ученик в Музикалното училище „Хайг Ованезов”. Казва, че рок групата „Айрън Мейдън” го вдъхновява да свири. Пианото очаква не само музикални виртуази, но и всички любители и самородни таланти. Според местни идеята е чудесна, защото много хора не могат да си позволят да имат пиано в дома си. Инициативата е нова за България, но по света привлича над 250 хил. души.  

​Пиано посреща гостите на Морската градина във Варна

Пиано посреща гостите на Морската градина във Варна. Инструментът беше поставен на стълбите под "Слънчевия часовник" по инициатива на група млади хора. През следващите две седмици на него могат да свирят не само виртуозни пианисти, но и самородни таланти или просто любители на музиката.Вижте репортажа на Петя Иванова и Георги Христов.