20.10.2016

Треньори от „Реал Мадрид" пристигнаха във Видин

Треньорът от Фондация „Реал Мадрид" Мигел-Анхел Монтоя пристигна на тридневно посещение във Видин. Поводът е провеждане на интензивно обучение на видински треньори. В него ще се включат и двадесет деца, които ще участват в заниманията по футбол на открито с цел да развият своите спортни умения и социален потенциал. Начинанието се реализира от Фондация „Реал Мадрид", Фондация „Приятели на спорта" и Община Видин. В началото на септември във Видин официално бе открита Спортната школа за социална интеграция, която е една от 430-те на Фондация "Реал...

Още

Ангелкова: „Реал Мадрид“ ще проследи как работи спортно училище за социална интеграция във Видин

„Реал Мадрид“ ще поиска да проследи как ще започне да работи спортно училище за социална интеграция, да покаже резултати. Това каза във Видин министърът на туризма Николина Ангелкова, предаде “Фокус”. Тя посочи, че не случайно и легендарният футболист от „Реал Мадрид“ Емилио Бутрагеньо е заявил, че те идват за да останат дългосрочно.

Вижте как легендата Бутрагеньо откри школа на "Реал Мадрид" във Видин (Снимки)

Легендата на "Реал Мадрид" Емилио Бутрагеньо, министърът на туризма Николина Ангелкова, която е бивш председател на фондацията "Приятели на спорта" - локален партньор на Фондация "Реал Мадрид" за България и министърът на младежта и спорта Красен Кралев откриха детска футболна школа на испанския клуб във Видин.

"Реал Мадрид" откри школа във Видин

Тя е за деца в неравностойно положение

Красен Кралев участва в откриването на спортно училище за социална интеграция във Видин

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалното откриване на първото в България спортно училище за социална интеграция във Видин. Проектът е част от инициативата на Фондация „Реал Мадрид“ за създаването на спортни училища и школи със социална насоченост за деца в неравностойно положение.