27.10.2016

ДПС поиска колективна оставка на кабинета

От ДПС настояват за колективна оставка на правителството. Пред журналисти в Народното събрание те изразиха мнението си, че ходът на правителството за смяна на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева се оказал несериозен.

Още

Румен Радев: Подкрепа от ДПС на балотажа? Очаквам такава и от ГЕРБ!

Аз съм привърженик на парламентарната република и не се боря за увеличаване на правомощията на държавния глава. След като съм влязъл в тази битка, приел съм да бъда кандидат за президент, това означава, че уважавам Конституцията в сегашния й вид. Друг е въпросът как се практикуват тези правомощия на президента. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев в предаването "България сутрин" по Bulgaria on Air.

Подкрепа от ДПС на балотажа? Очаквам такава и от ГЕРБ!

Ген. Радев няма да се бори за повече правомощия на президента

Ограничението за секциите в чужбина падна само за ЕС, ДПС е в готовност да сезира Конституционния съд

Парламентът окончателно одобри отпадането на ограничението за изборни секции в чужбина, но само за страните от Европейския съюз (ЕС). За САЩ, Канада и Турция максималният брой на изборните бюра остава 35, като няма да има възможност за поставяне на втора урна. Промените са част от спешните поправки в Изборния кодекс, които депутатите гласуват на второ четене днес. Депутатът от ДПС Хамид Хамид обяви, че в движението са готови да сезират Конституционния съд (КС) заради тази поправка,...

Корнелия Нинова: Борисов е тежък лицемер! Той е канил Карадайъ, за да го пита иска ли ДПС власт

Никога с Борисов не сме разговаряли за общо управление, но се прави това внушение, за да се отблъсне негативният вот, който идва при нас. Хората виждат в нас алтернативата. С ГЕРБ не сме едно и също и не водим разговори да управляваме заедно с господин Бо

Корнелия Нинова остро скочи на Борисов, обвини го в задкулисна оферта към ДПС!

Доста фантасмагорично твърдение. Не пуснахте онази част от интервюто, в която Борисов казва, че е поканил Карадайъ на разговори, за да пита дали ДПС иска да участва във властта. Сега обвинява опонента си в правеното на същото - това е лицемерие. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерката на БСП Корнелия Нинова по повод на думите на Бойко Борисов, че Радев е новият Орешарски.

Юлий Павлов: ДПС може да наклони везните на президентския вот

Комфортната преднина на Цецка Цачева пред Румен Радев се топи до 2% на балотаж