26.10.2016

Йотова: Страната ни да не се превърне в бежански лагер

Благодарение на решителната ни намеса като депутати в ЕП, днешното събитие стана възможно, каза Илияна Йотова при откриването на новата общоевропейска агенция за гранична и брегова охрана на ГКПП Капитан Андреево от еврокомисаря по миграцията Димитрис Аврамопулос. Тя беше поканена в качеството й на заместник-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП на откриването на новата агенция, в която България ще участва с 40 граничари. Благодарение на Илияна Йото...

Още

Матео Ренци притеснен от пристигащите в страната мигранти

Италианският министър-председател Матео Ренци заяви, че страната му не може да се справи с пристигащите мигранти и призова европейските страни да направят повече по въпроса, предаде Reuters.

П. Димитров: Между 35 и 45 хил. трудоспособни българи годишно напускат страната

Според президента на КНСБ положението във всички сектори заради недостиг на кадри става катастрофално

Корнелия Нинова: Борисов е зависим човек, ген. Радев през целия си живот е пазел е суверенитета на страната

Бойко Борисов заяви, че в първото си правителство е бил зависим от кръга "Капитал" и Иво Прокопиев и е назначил негови министри, между които и президентът Плевнелиев. Във второто правителство Борисов изпадна в зависимост от външните началници. Заради тях смени Ирина Бокова с Кристалина Георгиева и провали България. Заради тях реши да заселва трайно бежанци в българските общини". Това заяви на среща с жители на с. Баните, Смолянско, лидерът на БСП Корнелия Нинова, пишеи БСП. По думите й бидейки зависим, Борисов смята, че и другите са като него. "Това обаче не е вярно, защото Румен Радев през целия си живот е правел само едно - пазел е суверенитета на страната и е защитавал националния интерес. За разлика от всички други кандидати Радев никога не е защитавал корпоративни интереси, не е принадлежал към икономически кръгове и не се е докосвал до грешните политически решения в годините на прехода", заяви още Корнелия Нинова. По-късно лидерът на БСП се срещна с жителите на Златоград и разгледа етнографския музей в града.

КНСБ: Между 35 и 45 000 души в трудоспособна възраст годишно напускат страната

Според президента на КНСБ Пламен Димитров между 35 хиляди и 45 хиляди души в трудоспособна възраст годишно напускат страната. Димитров смята, че положението във всички сектори заради недостиг на кадри става катастрофално и "единственият лек е повдигането на заплатите". Синдикалистът "анонсира" увеличение през следващата година между 8 и 12 на сто. Пламен Димитров съобщи, че с президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов са изпратили писмо до ръководителите на национално признатите организации на работодателите, с което ги канят на неформална, ли...

Над 35 000 трудоспособни българи напускат страната ни годишно

Според президента на КНСБ Пламен Димитров между 35 и 45 хиляди души в трудоспособна възраст годишно напускат страната. Димитров смята, че положението във всички сектори заради недостиг на кадри става катастрофално и "единственият лек е повдигането на заплатите". Синдикалистът "анонсира" увеличение през следващата година между 8 и 12 на сто.