22.10.2016

Екшънът в Пловдив край няма! Котки хвърчат през прозорците, вратата залостена с гардероба

"Ти къде гледа, ма, като си купуваше жилището? Аз съм хулиганка! Какво като настъпвате фекалии, как видяхте, че по тях има глисти, да не сте бъркали по тях?" Това крещи развилнялата се Маргарита Кехайова в центъра на Пловдив.

Още

Първо в БЛИЦ! Клетви и псувни! Пловдивчанките с котките се барикадираха! (СНИМКИ)

Луд екшън тече в центъра на Пловдив. Чуват се клетви, псувни. Сестрите Маргарита Кехайова и Минка Лулчева, от чиято къща преди седмици бяха изведени с решение на съда десетки котки, отново са в епицентъра на скандала.

Препроектират Зоопарка в Пловдив заради липсата на големи котки?

„Готови сме да предложим корекция в бюджета за осигуряване на средства за препроектиране на Зоопарка“. Това съобщи за Дарик зам.-кметът Георги Титюков, един от организаторите на общественото обсъждане за това трябва ли да има тигър или лъв в новостроящата се зоологическа градина в града. Още в началото на лятото от интервю за Дарик на директора на Зоопарка Минко Михайлов стана ясно, че в проекта не е предвиден хабитат за тези представители от семейството на котките. „Ако ще...

Съдия изпълнител vs. 7 котки: В Пловдив...

Животните са иззети от дом в центъра на града след съдебно решение

Пловдивчани протестират. Принудително извеждат котки и кучета от домовете им

Защитници на животни застанаха на бунт срещу съдия-изпълнител, който се опитал да изведе принудително от кооперация в центъра на Пловдив 10 котки и две кучета. Заради шума и миризмата съседите спечелили съдебна битка и животните трябва да бъдат изведени от сградата, предаде бТВ. Защитници на животните протестираха срещу извеждането на животните от дома на Маргарита Кехайова. Оказа се, че десетте котки ги няма от предишния ден и в момента са на тайно място. В двора и на терасата се появиха още пет други котки, за които съдия-изпълнителят няма решение на съда. Те били собственост на рускиня, която преди време заминала за Москва и помолила Кехайова да се грижи за тях. Двете кучета бяха осиновени от защитници на животните. Собственичката на животните посочи, че ще се бори, за да си ги върне. Георги Сербезов посочи, че според съда, за да не бъде нарушено спокойствието на съседите, в този апартамент може да се отглежда само една котка и нула кучета. Кехайова обвини съседите си, че всъщност искали да й купят жилището и понеже отказала, започнал тормоз. По думите на съдията-изпълнител Мариана Обретенова от два дни са изнасяни котките и дори са били около 30.  Съседите казаха, че не биха имали против многото любимци, ако всичко е било нормално и не е имало лай, миризма и бълхи. Всички изведени от адреса животни засега са намерили подслон при любители на животните, трогнати от историята на Маргарита Кехайова.

Протест в центъра на Пловдив заради принудителното извеждане на кучета и котки

Безпрецедентен казус, който следим. Протест и напрежение в центъра на Пловдив заради принудителното извеждане на 10 котки и 2 кучета от къща, която обитават. Домашните любимци трябваше да бъдат взети с намесата на частен съдебен изпълнител и полицейски служители. До тук се се стигна след множество жалби от съседи. Има и решение на Върховния касационен съд, което постановява, че в къщата може да се отглежда само една котка.

Пловдивчани се обявиха против принудително извеждане на котки и кучета от дома им

Съседите спечелили съдебна битка и животните трябвало да бъдат изведени от сградата