21.10.2016

Още

Преминаването на огромната руска армада край Норвегия в СНИМКИ и ВИДЕО

Руска бойна армада премина днес през Ламанша. Корабите, предвождани от самолетоносач, са на път от Северна Европа за Сирия. Те пресякоха пролива, отделящ Великобритания от континента, под зоркия контрол на британския боен флот.

Самолет разузнавач на НАТО засне преминаването руската армада покрай Норвегия (ВИДЕО)

В мрежата е публикувано видео на преминаването на тежкия авионосен крайцер „Адмирал Кузнецов” и други руски кораби покрай норвежките брегове на път към Средиземно море. Видеото е направено от борда на норвежки самолет-разузнавач Orion на 333-а ескадрила на норвежките ВВС.

САЩ за първи път поискаха да пратят "тюлени" в Норвегия

Засега нещата се обмислят, рано е за изпълнение

Пентагонът изпраща морски пехотинци в Норвегия

САЩ искат да изпратят за първи път 300 морски пехотинци на ротационен принцип в Норвегия, която е член на НАТО и граничи с Русия, съобщи ТАСС. Говорителят на Министерството на отбраната в Осло Ларс Йембле заяви, че "присъствие на ограничен брой американски морски пехотинци на ротационен принцип в Норвегия е възможност, която се обмисля в момента". Генерал-майор Нийл Нелсън, командващ Американския морски пехотен корпус за Европа и Африка, потвърди тези планове. Висшият военен допълни, че "би било прибързано да се обсъжда възможно изпълнение на такава инициатива" преди да бъде завършен политическият процес. По план ротационните сили ще бъдат дислоцирани в база във Вернес, Централна Норвегия....