23.10.2016

Още

ЕС даде ултиматум на Белгия да подкрепи търговското споразумение с Канада

До утре вечер премиерът на Белгия Шарл Мишел трябва да даде уверение, че страната ще подпише пакта

ЕC даде на Белгия ултиматум до края на деня в понеделник да осигури подкрепата за СЕТА

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще разговаря с премиера на Белгия Шарл Мишел в края на утрешния ден. Ако Мишел не може да даде уверение, че Белгия ще подпише пакта, срещата ще бъде отложена.

Реджеп Ердоган: По земите на 30 държави ние имаме нашите герои и мъченици!

Не трябва да се забравя, че особено важна част от основателите на републиката са родени и израснали по земи, които са останали извън пределите на новата държава, каза турският президент, чиито родители са грузинци

Ансамбълът за народни песни и танци „Сливен“ изпрати зов за помощ, защото има реална опасност да бъде закрит

Ансамбълът за народни песни и танци „Сливен“ изпрати зов за помощ до премиера Бойко Борисов. В отвореното писмо се казва, че предстоящото съкращаване на щата и бюджета на ансамбъла на практика означава закриване на професионалната културна институция, която е с 60-годишна история В писмото до премиера Борисов танцьорите, певците и музикантите от Ансамбъл „Сливен“ настояват Министерството на културата (МК) да дофинансира културната институция, каквато практика има и в други фолклорни ансамбли в страната.  Бюджетът на ансамбъла за 2016  година е 475 хиляди лева и по думите на директора Магдалена Луканова, досега е бил достатъчен, без да  бъде разточителен. Тревогата е идва от предстоящото му двойно съкращение: И към днешна дата ние работим със санитарния минимум за дейността ни - с 45 човека колектив, който включва оркестър, хор, танцов състав, корепетитори, гардеробиери, директор. Сега емблемата на град Сливен е пред закриване поради орязване на бюджета с 50 процента в резултат на лошото финансово състояние на общината - ансамбълът на практика не може да съществува. Писмо с молба за помощ ще бъде изпратено и до националния омбудсман  Мая Манолова.