28.10.2016

Приходите от туристически данък на Столична община с 14% ръст в края на август

Към края на август столицата е посетена от над 700 хил. туристи, или с 8% повече в сравнение с предходната година

Още

Столичната полиция е ангажирана за охраната на концерта-митинг на Слави Трифонов

Почти всички звена на столичната полиция и служители от страната са ангажирани за охраната на предстоящия в събота концерт-митинг на Слави Трифонов.  Целият конен взвод на столичната полиция ще охранява Борисовата градина. Ще бъдат изведени и всички служебни кучета. За проверки за евентуални взривни устройства ще бъдат ангажирани служители на специализирания отряд за борба с тероризма. Директорът на столичната дирекция на вътрешните работи Младен Маринов каза:Ще изградим така наречените филтровъчни пунктове на подходите към мястото, където полицейски сужители заедно със служители на столична община и на служители на организатора ще дадат да не допуснем лица с обемисти багажи и лица в явно нетрезво състояние и неадекватно поведение.Ще има няколко варианта за придвижване към концерта, каза Борислав Муеров, директор на "Охранителна полиция".Първо направление от метростанция стадион "Васил Левски" и спирките за масов градски транспорт в района през алеите на парка на Борисовата градина в посока булевард "Цариградско шосе". Второто направление е по булевард "Цар Освободител" от метростанция Софийски университет "Климент Охридски" и спирките за масов градски транспорт в района на улица "Цар Иван Асен Втори", след което през улиците "Яворов" и "Виктор Юго" и третото придвижване ще бъде по булевард "Цариградско шосе" от  булевард "Пейо Яворов" през алеите на парка Борисова градина.

Промени в Закона за устройството и застрояването на Столичната община

Кабинетът одобри промените в Закона за устройството и застрояването на Столичната община.

Столична община търси стотици левове заради едно починало куче

Абсурден случай - 600 лева данък заради починало преди 13 години куче поиска Столична община, съобщава в. "Телеграф". Причината е, че въпреки че семейството е съобщило за смъртта, в общината не са махнали кучето от регистрите си. Немската овчарка Вихра била регистрирана в общин

Извънредно и първо в БЛИЦ: Хеликоптер кръжи над столичната Окръжна болница (СНИМКА)

Хеликоптер бе забеляза да кръжи на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Света Анна София” АД. „За кратко се рееше във въздуха и след това кацна върху покрива на Окръжна болница”, сигнализира читател на БЛИЦ.