28.10.2016

Митов с 2 оправдания за провала на Кристалина Георгиева

Външният министър Даниел Митов коментира провала на Кристалина Георгиева в ООН. Той оправда лошия резултат на сменения в последния момент български кандидат с липсата на време за подготовка.

Още

Дончев: Правителството има отлични заместници на Кристалина Георгиева

Имаме достатъчно достойни кандидатури за овакантения от Кристалина Георгиева пост. Това каза пред журналисти в Министерски съвет вицепремиерът Томислав Дончев, предаде БНТ. „Стремежът ще е да се запази същото портфолио, а защо не и зам.-председателския пост”, добави Дончев. Вицепремиерът каза още, че на решението на Георгиева не трябва да се гледа

Меркел се отърва от Кристалина Георгиева и поема контрола върху финансите на Евросъюза

Всъщност Криисталина Георгиева е "разжалвана" като човек, отговарящ за бюджет на най-големия и богат клуб в света, до чиновник в банка, която има някаква тежест най-вече в закъсали финансово страни и в общия случай страни от Третия свят.

Томислав Дончев коментира решението на Кристалина Георгиева да напусне ЕК

Имаме достатъчно достойни кандидатури за овакантения от Кристалина Георгиева пост. Това каза пред журналисти в Министерски съвет вицепремиерът Томислав Дончев.

Кристалина Георгиева е подала оставка като еврокомисар

Еврокомисарят по бюджета и заместник-председател на Европейската комисия Кристалина Георгиева е подала оставка, за да стане главен изпълнителен директор на Световната банка„С голямо съжаление приех решението на Кристалина Георгиева да напусне Европейската комисия“, отбеляза председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер.

Неофициално: Ето кого спрягат за поста на Кристалина Георгиева в ЕК

От пресслужбата на Министерски съвет потвърдиха, че Кристалина Георгиева напуска своята позиция, за да заеме по-висок пост. Оттам допълниха, че за неин заместник ще бъде предложен човек, който е също толкова квалифициран и може да се справи с тази сложна материя и ресор. Неофициално, съобщава bTV, неин заместник в ЕС може да стане сегашният президент Росен Плевнелиев.

Бареков предлага Плевнелиев или Петър Стоянов за поста на Кристалина Георгиева в ЕК

Оставката на Кристалина Георгиева е най-логичният ход след грандиозния провал на България и на нейната кандидатура за генерален секретар на ООН. На България ще бъде предложен много по-незначителен ресор заради срутеното доверие в българското правителство.