28.10.2016

МВФ: Дойче банк трябва да убеди инвеститорите, че нейният бизнес модел е жизнеспособен

Дойче банк трябва да убеди инвеститорите, че нейният бизнес модел е жизнеспособен в среда на изключително ниски лихви. Това заяви висш служител на Международния валутен фонд, цитиран от агенция Ройтерс. Дойче банк е сред банките, които трябва да продължават да се приспособяват, за да убеди инвеститорите, че бизнес моделът ѝ в бъдеще е жизнеспособен и трябва да адресира въпросите, свързани с нейния оперативен риск, произтичащи от текущите съдебни спорове, посочи на пресконференция Петер Дателс, заместник-директор на МВФ, отговарящ за паричните и капиталови пазари. Големият немски кредитор изпадна в криза на доверие, след като през миналия месец Министерството на правосъдието на САЩ поиска да наложи глоба в размер до 14 млрд. долара във връзка с обвинения за нередни продажби на американски ипотечно-гарантирани ценни книжа преди глобалната финансова криза. Първоначално това провокира агресивни разпродажби на акции на Дойче банк до рекордно историческо дъно от 9,91 евро за една акция, но през настоящата седмица те бележат добро възстановяване с оглед на очаквания, че преговорите между германския кредитор и американските правосъдни власти ще доведат до драстично намаляване на глобата към и дори под 5,4 млрд. долара. Днес акциите на Дойче банк поскъпват с 1,5% към 12,39 евро - тяхно най-високо ниво от средата на септември, но все още са с близо 50% под нивата от началото на годината. Заместник-директорът на МВФ Петер Дателс също така отбеляза, че германските оторизирани власти следят внимателно здравословното състояние на Дойче банк и допълни, че Европейската финансова система остава устойчива. Трябва обаче да се има предвид доклад на МВФ за глобалната финансова стабилност, оповестен в сряда, в който Фондът призова европейските банки да предприемат "спешни и всеобхватни мерки" за справяне с наследството на необслужваните (лошите) кредити и с раздутите, неефективни бизнес модели, които заплашват да осакатят и без това прекалено ниски им печалби.

Още

„Дойче банк“ неочаквано излезе на печалба

Тъмните облаци над „Дойче банк“ не са чак толкова страшни. Водещата финансова институция обяви изненадващо печалба за третото тримесечие от близо €256 млн., съобщава агенция Блумбърг. Управителят на „Дойче банк“ Джон Краян призна за понесения удар от американските регулаторни власти, които възлизат на $14 млрд. заради ролята на банката в кризата с ипотечни книжа в САЩ. Наскоро Международният валутен фонд посочи „Дойче банк“ за най-важния рисков фактор пред глобалната банкова система. Данните показват, че за първите три месеца от годината банката има печалба от €534 млн. срещу загуба от €4,647 млрд. за същия период на 2015 г. За по-добрите резултати от последните месеци са допринесли ръстът на инвестиционните приходи и успешното преструктуриране на бизнеса. В края на септември се появиха информации, че глобата на „Дойче банк“ може да бъде намалена от $14 млрд. на $5,4 млрд.  ...

Дойче Банк обяви изненадващо печалба за третото тримесечие

Дойче Банк, която бе определена наскоро от Международния валутен фонд за най-важния рисков фактор пред глобалната банкова система, обяви изненадващо печалба за третото тримесечие, съобщи Франс прес. Печалбата от 256 милиона евро е в контраст с очакванията за близо милиард загуби за периода юли – септември и с 6-те милиарда евро, загубени в същия период от миналата година, посочва агенцията. За по-добрите резултати от последните месеци са допринесли ръстът на инвестиционните приходи и успешното преструктуриране на бизнеса. Управителят Джон Краян призна, че бизнесът е понесъл удар от претенциите на американските власти, които поискаха от Дойче банк 14 милиарда долара заради ролята ѝ в кризата с ипотечни книжа.

Дойче банк излезе изненадващо на печалба през третото тримесечие

Дойче банка обяви в четвъртък, че през третото тримесечие е излязла на нетна печалба в размер на 278 млн. евро в сравнение с нетна загуба от цели 6 млрд. евро през същия период на миналата година. Водещата немска банка също така отчете повишение с 2 на сто и на нетните си приходи до 7,5 млрд. евро. През последното тримесечие германският кредитор задели допълнително 501 млн. евро за съдебни разходи и заяви, че "работи усилено" за уреждане на спора с Министерството на правосъдието на САЩ във връзка с глобата в размер на 14 млрд. долара, наложена от американските правосъдни органи относно некоректните продажби на ипотечно-гарантирани книжа преди световната финансова криза. Предстоящото споразумение с Министерството на правосъдието, което се очаква да възлезе на милиарди долари, провокира солиден спад на акциите на Дойче банк и засили опасенията за това, дали големият кредитор разполага с достатъчен капитал, за да покрие потенциалните загуби и да отговори на нормативните изисквания. Акциите на Дойче банка се понижиха с 41% през настоящата година акции, - повече от два пъти по-силно, отколкото спада, който отчете общия индекс Stoxx Europe 600 banks index. Голямата загуба от 6 млрд. евро на банката за третото тримесечие през миналата година се дължеше на отписване на стойността на банкови инвестиции и на други активи на кредитора. Този период отбеляза началото на многогодишно съкращаване на разходите и план за възстановяване на Дойче банк от страна на нейния тогавашен нов главен изпълнителен директор - Джон Краян. Ние продължаваме да осъществяваме добър прогрес в преструктурирането на банката. През последните седмици обаче, тези позитивни развития бяха засенчени от вниманието във връзка с нашите преговори, касаещи обвиненията, отправени от правосъдните органи в САЩ, което има нарушаващ спокойствието ефект. Банката работи усилено, за да бъде постигано решение по въпроса колкото се може по-скоро, заяви Джон Края при днешното представяне на финансовия отчет за третото тримесечие. Във връзка с тези обвинения, Дойче банк повиши обемът на заделените средства за покриване на съдебни разходи, като нейните резерви за процесуални процедури бяха повишение през третото тримесечие до 5,9 млрд. евро от 5,5 млрд. евро в края на юни. Европейските инвеститори реагират позитивно на изненадващите печалби, отчетени от банката през третото тримесечие, като в началото на днешната търговия акциите на Дойче банка нараства с 2,2%.

Дойче банк изненадващо излезе на печалба през третото тримесечие

Дойче банка обяви в четвъртък, че през третото тримесечие е излязла на нетна печалба в размер на 278 млн. евро в сравнение с нетна загуба от цели 6 млрд. евро през същия период на миналата година. Водещата германска банка също така отчете повишение с 2 на сто и на нетните си приходи до 7,5 млрд. евро. През последното тримесечие германският кредитор задели допълнително 501 млн. евро за съдебни разходи и заяви, че "работи усилено" за уреждане на спора с Министерството на правосъдието на САЩ във връзка с глобата в размер на 14 млрд. долара, наложена от американските правосъдни органи относно некоректните продажби на ипотечно гарантирани книжа преди световната финансова криза. Предстоящото споразумение с Министерството на правосъдието, което се очаква да възлезе на милиарди долари, провокира солиден спад на акциите на Дойче банк и засили опасенията за това, дали големият кредитор разполага с достатъчен капитал, за да покрие потенциалните загуби и да отговори на нормативните изисквания. Акциите на Дойче банка се понижиха с 41% през настоящата година – повече от два пъти по-силно, отколкото спада, който отчете общият индекс Stoxx Europe 600 banks index. Голямата загуба от 6 млрд. евро на банката за третото тримесечие през миналата година се дължеше на отписване на стойността на банкови инвестиции и на други активи на кредитора. Този период отбеляза началото на многогодишно съкращаване на разходите и план за възстановяване на Дойче банк от страна на нейния тогавашен нов главен изпълнителен директор Джон Краян. Ние продължаваме да осъществяваме добър прогрес в преструктурирането на банката. През последните седмици обаче тези позитивни развития бяха засенчени от вниманието във връзка с нашите преговори, касаещи обвиненията, отправени от правосъдните органи в САЩ, което има нарушаващ спокойствието ефект. Банката работи усилено, за да бъде постигано решение по въпроса колкото се може по-скоро, заяви Джон Краян при днешното представяне на финансовия отчет за третото тримесечие. Във връзка с тези обвинения Дойче банк повиши обема на заделените средства за покриване на съдебни разходи, като нейните резерви за процесуални процедури бяха повишение през третото тримесечие до 5,9 млрд. евро от 5,5 млрд. евро в края на юни. Европейските инвеститори реагират позитивно на изненадващите печалби, отчетени от банката през третото тримесечие, като в началото на днешната търговия акциите на Дойче банка нарастват с 2,2%.

Изненада за анализаторите! "Дойче банк" отбеляза печалба от над 250 милиона евро

В четвъртък германският кредитор „Дойче банк“ заяви, че е отбелязал 256 млн. евро печалба през третото тримесечие в сравнение със загубите от повече от шест милиарда за същия период през миналата година, предава AFP.

Дойче веле: Столичният район на Белгия се присъедини към Валония в отказа си да одобри СЕТА

След белгийския район Валония и столичният Брюксел се отказа да одобри ратификацията на споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада (СЕТА). В момента вече два от три района на страната са се обявили срещу нея, предаде руската редакция на Deutsche Welle.