26.10.2016

Най-голямото антитерористично учение в Южна Корея (ВИДЕО)

В него участваха над 500 служители на полицията, военни, пожарникари

Още

Икономиката на Южна Корея забавя ръста си

През третото тримесечие повишението на БВП е 0,7% на годишна база

Президентът на Южна Корея иска удължаване на мандата

Пак Чжън Хе, която е президент на Южна Корея, се обяви за поправка в конституцията на страната, за да може да се удължи срока на президентските пълномощия. „Един петгодишен мандат може да е бил подходящ за предишния период на демократизация, но сега повече не ни отива. Ние не можем да очакваме светло бъдеще за нашата страна с политическа система, която не ни дава да се движим напред заради конфронтация и разединение”, казва Хе, пише БГНЕС. Според нея правителството ще разгледа въпроса за създаване на специална комисия, която да се заеме с подготовката за внасяне на поправки в основния закон на страната до приключването на мандата й като президент (февруари 2018 година). Според сега действащата конституция на Република Корея, президентът на страната има само един 5-годишен мандат. Последните поправки в конституцията на Южна Корея са правени през 1987 година.

Самсунг предлага програма за замяна на притежателите на Galaxy Note 7 в Южна Корея

Самсунг обяви, че ще предложи програма за замяна на притежателите на Galaxy Note 7 в Южна Корея. Те ще могат да подменят устройството си с Galaxy S7 или предстоящия модел Galaxy S8 или Note 8. Потребителите, участващите в програмата, ще трябва да платят половината от цената на Galaxy S7, преди да го заменят за S8 или Note 8.

Бан Ки-мун обмисля политическо бъдеще в Южна Корея

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви, че през януари ще се завърне в Южна Корея и ще обмисли каква роля може да играе в бъдещето на страната си, където има обществени очаквания той да се кандидатира за президент, предаде Ройтерс.

Нови военноморски учения в Южна Корея

САЩ, Япония и Южна Корея ще проведат тристранни военноморски учения край остров Чеджу, съобщи „Ренхап“. Ученията ще се състоят между 22-ри и 23-ти октомври. Те ще засягат прихващането на вражески кораби и спасителни операции. От началото на тази година край бреговете на Южна Корея се проведоха редица военноморски учения, под егидата на САЩ. Основна причина са ядрените опити на Северна Корея.  ...