28.10.2016

Чрез електронната поща се разпространява вирус от името на НАП

Вирус от името на Национална агенция за приходите (НАП) се разпространява чрез електронната поща, предупредиха от агенцията. В колцентъра на приходната администрация, както и по електронен път, са получени множество сигнали за фалшиво съобщение, в което потребителите се приканват да отворят прикачен файл с разширение rar. Подателите на фалшивите електронни писма са различни, като не са засичани имейли с адрес от официалните домейни на НАП – nra.bg и nap.bg. Съобщението...

Още

Камера за видеонаблюдение заснела силует при нападението срещу шефа на БХК

Нанесеният побой на председателя на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев е свързан с работата му. Това е основната версия, по която работи полицията. Служителите на СДВР са прегледали камерите в района на нападението, обясни директорът на Столичната полиция, старши комисар Младен Маринов, съобщава БНР.

Камери заснели нападението над председателя на БХК

Става въпрос за двама заподозрени, от които само единият е нанесъл удар, казаха от полицията

Експулсираните турски граждани не са заявили политически причини за напускане на Турция

Нито един от 7-те експулсирани турски граждани при етапите, в които е осъществяван контакт с тях, не е декларирал политически причини за напускане на Турция. Това заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на питане на депутатите от Реформаторския блок. Министър Бъчварова обясни, че при задържането им на 14-и октомври на "Дунав мост" седмината не са могли да докажат влизането си в България по законово установения ред. Заради това те са били предадени на турските власти на "Капитан Андреево“. Така граничните власти у нас са спазили закона, посочи вътрешният министър: Мисля, че от един случай, в който българските гранични власти са действали според закона и в интерес на националната сигурност и опазването на границите, се опитвате да изведете един политически случай, който, съжалявам, аргументите не го потвърждават. Ние се опитваме по всеки един начин, без да създаваме двойни стандарти, да следваме строгата охрана на границите, недопускане на нелегалното преминаване. 

Колата, която VW направи само за янките

Atlas е със седем места, само на бензин и е сравнително евтин

Наплив на границите ни! Над 140 нелегални чужденци напират да влизат у нас

При опит за нарушаване на държавната граница на изход са задържани 142 лица, от които 139 лица на българо-сръбска зелена граница и 3 лица на българо-румънска граница на ГКПП. Това съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция”. Оперативната обстановка на държавната граница на Република България е за периода от 06.00 часа на 27 октомври 2016 г. до 06.00 часа на 28 октомври 2016 г.

Мексиканец напуска отбор във Формула 1

Естебан Гуитерес няма да кара за Хаас