25.10.2016

Убиха лидер на ислямското движение „Талибан”

  Местен главатар на ислямското движение „Талибан” е бил убит в Афганистан, съобщи китайската агенция Синхуа. Убитият е Сарбар Махамад, известен и като молла Екдам. Той е бил старши военен командир на талибаните в провинция Хелманд, пише БГНЕС. Информацията беше потвърдена и от губернатора на Хелбанд. 

Още

Депутат на Кунева призова: Радан и сие да напуснат Рефомраторския блок, действат като талибани

Не може да казват, че всички в правителството са бандити, а само те са светци. Но стига вече! Тези хора ще съсипят РБ и ще докарат страната до предсрочни избори, каза Димитър Шишков

Гръмна нов скандал! Реформатор избухна: Радан, генерал Атанасов и сие да напуснат блока, действат като талибани

Радан Кънев и още една шепа хора, които са в ръководството на ДСБ, действат като талибанска организация. Те незабавно трябва да напуснат Реформаторския блок, защото не само съсипват блока, но и ще доведат държавата до предсрочни парламентарни избори. За това настоя на пресконференция в Пловдив депутатът от Реформаторския блок доц. д-р Димитър Шишков.

Изненада в харманлийска къща: "Афганистан, талибан, муджахидин"

Мигрант счупил прозореца, самонастанил се в имота и заспал

Страх скова Харманлийско! Талибан окупира селска къща (СНИМКА)

Чужденец снощи се самонастани в къща в село Остър камък. Той е проникнал в нея през нощта, като е разбил прозорец на втория етаж с мотика. Легнал на леглото, завил се с одеяло и заспал. Открил го тази сутрин собственикът на къщата, който живее в Харманли. Георги Г. е бил там вчера след обяд, защото извършвал ремонти по нея и си е тръгнал надвечер.

TheGuardian: Кабул тайно преговаря с талибаните

  Представители на движението „Талибан” и на правителството няа Афганисан тайно са възобновили преговорите помежду си, съобщи в. „Гардиън” като се позова на източници и от двете страни, предаде БГНЕС. „Гардиън” пише, че на преговорите, които се водят в Катар, е присъствал и братът на основателя на движението „Талибан” в Афганистан молла Абдул Мана. Двете страни са се срещали през септември и началото на октомври. Властите в Кабул са представлявани от ръководителя на афганистанското разузнаване. Британският вестник посочва, че това са първите преговори откакто през май американски безпилотен самолет ликвидира главатаря на движението молла Ахтар Мохамад Мансур. Представител на талибаните е казал, че септемврийските преговори са преминали позитивно и без затруднения. Съобщава се също, че на срещите е присъствал и американски дипломат. По информация на „Гардиън” на преговорите няма представители на Пакистан. Последната среща на афганистанските власти с ръководството на талибаните беше през юли 2015 година.