21.10.2016

Откриват нова галерия в Пловдив

Ново артпространство се открива тази вечер в Пловдив. Зала „Орфей“ се намира на ул. „Ибър“ 25 в район Северен и ще представя проекти на различни изкуства.Галеристът Лидия Радева е поканила за първа изложба художничката Нина Златева от Благоевград. Тя показва картини, рисувани специално за откриването на залата в Пловдив. Известната българска художничка е подготвила 21 живописни платна за ценителите на изящното изкуство. В салона ще се провеждат изложби, презентации, семинари, литературни четения по предварително уговорен план-график и със съдействието на Арт галерия „Форум“, София, ръководена от Ваня Атанасова.

Още

Джип блъсна пешеходец на пътека в Пловдив

  Само ден, след като на пешеходна пътека на кръстовище в Пловдив бе убита 61-годишна жена от автобус на Градския транспорт, почти на същото място тази сутрин пак пешеходка бе блъсната от джип, предаде БГНЕС. Малко преди 10 часа на кръстовището на бул. "Никола Вапцаров" с ул. "Стефан Стамболов" пострада 73-годишна жена. За щастие, жената се отърва само с охлузвания. По същото време обаче, на друго натоварено кръстовище в идеалния център на града, на бул. "Цар Освободител Трети Обединител" и ул." Граф Игнатиев", лек автомобил "Фолксваген" блъсна 68-годишен мъж. И той е само с натъртвания, без опасност за живота. И двата автомобила са управлявани от 40-годишни жени, пробите им за алкохол за отрицателни. 

Пловдивските шофьори обявиха война на пешеходците!

Само ден, след като на пешеходна пътека на кръстовище в Пловдив бе убита 61-годишна жена от автобус на Градския транспорт, почти на същото място тази...

Мор в Пловдив: 40-годишни шофьорки попиляха мъж и жена на пешеходни пътеки

Два пътни инцидента на пешеходни пътеки възникнаха тази сутрин в Пловдив, съобщават от полицията. Мъж и жена са ранени при катастрофи на пешеходни пътеки в Пловдив. Сигналите са подадени в 9.40 часа и в 10 часа. На кръстовище между бул. “Никола Вапцаров” и ул. “Стефан Стамболов”, при извършване на ляв завой джип “БМВ” с пазарджишка регистрация отнел предимството и блъснал пресичаща пътното платно 73-годишна жена. Припомняме, че само приди два дни автобус блъсна на същото място и уби пешеходка. 

Столица на културата ли? В Пловдив, на театър...

Студена, тъмна зала и "инженерни решения" във Военния клуб

Бивш районен кмет в Пловдив простреля екс гадже на дъщеря си

Обвинение за нанясяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди е повдигнато на бившия кмет на район централен в Пловдив в периода 1995-1999 г. Димитър Хаджипетров, след като е прострелял старо гадже на дъщеря си.