23.10.2016

Най-силният мъж на Америка е българин – мести коли и… жени

Екип на „Здравей, България” се срещна с него в Гоце Делчев

Още

Приложима ли е американската медийна свобода в България?

Избори и медии - винаги гореща тема. Тази сутрин беше коментирана и в предаването на БНТ "Плюс това". Как политиците рекламират посланията си, кой доколко е свободен в анализа си в предизборния период. В Съединените щати кампанията е безпрецедентна не само с агресивните политически войни, които водят кандидатите помежду си. Политиците водят и войни с медиите, на които Първата поправка в американската конституция гарантира пълна свобода, включително в отразяването на избори.

300 хил. долара дари швейцарец за стипендии на Американския университет

300 гости присъстваха на тържествена гала вечер по повод 25-годишнината на Американския университет в България в петък в София. Сред тях бяха представители на правителството и бизнеса, възпитаници, приятели и поддръжници на университета. Благотворителната гала вечер започна в Националния археологически музей,

Американка продава девствеността си от обич към семейството

20-годишна американка започна работа в бордей в щата Невада. За разлика от другите момичета, обаче, тя не прави секс, пише Си Ен Ен. В западния американски щат проституцията е легална. Катрин Стоун е избрала този път от обич към семейството. През 2014 година къщата, в която живеят тя и нейните близки, е унищожена при пожар. Нямат застраховка. Наскоро младото момиче, което мечтае да учи в колеж и да стане адвокат, вижда реклама в интернет, която й обещава много пари. Поради това е решила да продаде... девствеността си. Катрин Стоун се е свързала с Денис Хоф, собственик на бордеи, и му е споделила желанието си. „Това е нейният избор. Не мисля, че е добра идея някое момиче да изпие шест текили и по този начин да загуби девствеността си“, заяви Хоф. Самата Стоун споделя, че голямата й мечта е да запише право и да практикува професията, но заради пожара целият й свят се преобърнал. „Идеята да продам девствеността си се зароди, докато сърфирах в интернет. Прочетох за бордеите и видях в тях шанс да оправя проблемите си“, заяви американката. Денис Хоф, собственик на седем бордея в Невада, заяви, че всяка седмица получава 2-3 подобни предложения. Той се е съгласил да помогне на младото момиче, но само ако получи 50% от сумата. „Хората казват, че трябва да го направиш от любов. Но ако се замислите – аз го правя, защото обичам моето семейство“, споделя Стоун. Нейната девственост към момента се оценява на близо 400 000 дол...

Китай осъди навлизането на американски военен кораб в Южнокитайско море

Китай осъди навлизането на кораб на американските военноморски сили край спорни острови в Южнокитайско море в петък. Министерството на външните работи на Китай призова САЩ да спрат провокативните си действия в Южнокитайско море. Говорител на министерството описа преминаването на ескадрения миноносец "Дикейтър", въоръжен с управляеми ракети като "своеволие" и целта на САЩ да засили напрежението е в потивовез с вижданията на страните в региона, които търсят мир и сътрудничество. Той добави още, че Китай ще направи необходимото, за да защити територията си в зависимост от нуждата. Китайското министерство на отбраната също се обяви против преминаването на военния кораб в Южнокитайско море, като нарече действието "незаконно" и "провокативно". В изявление на уебсайта си, министерството заявява, че две китайски военни кораба са издали предупреждения към американския съд да напусне района и са го извели по време на патрулирането. В изявлението се казва още, ме китайските военни ще увеличат въздушните и морските патрули в зависимост от нуждата. Прессекретарят на Белия дом Джош Ърнест потвърди, че ескадреният миноносец "Дикейтър" е преминал близо до Параселските острови в Южнокитайско море и е имало предупреждения към него да напусне района, и допълни: САЩ не предявява никакви териториални претенции в Южнокитайско море. Вижданията на САЩ са, че подобни спорове не трябва да се решават чрез насилие, военна сила или заплахи, а посредством преговори. Вярваме силно в този принцип. И подчертавам отново, че нашите интереси в този регион не са свързани с определени твърдения или в подкрепа на някакви твърдения, направени от страни, които са в спор. Нашите виждания са, че международното положение е спокойно, когато подобни проблеми се решават с преговори. Наш интерес е, че през този регион преминава много търговия и нарушаването на някои от тези търговски пътища може да има негативно влияние върху глобалната икономика и дори негативно влияние върху икономиката на САЩ.

В Йемен американската армия уби 8 членове на „Ал Кайда“

От централното командване на армията на САЩ съобщиха, че осем терористи от „Ал Кайда“ са били ликвидирани при два въздушни удара в Йемен, нанесени през този месец, пише Агенция Фокус. Двама терористи свързани с „Ал Кайда на Арабския полуостров“ са били убити при въздушен удар на 6 октомври, нанесен в изолиран район на провинцията Шабва, а други шестима при въздушен удар от 18 октомври, отново в същата провинция. В заявлението на централното командване не се съобщава как са били нанесени въздушните удари.