22.10.2016

Още

Успешните хора правят тези 13 неща, преди да си легнат. А ти правиш ли ги?

Успешните хора правят тези 13 неща, преди да си легнат. А ти правиш ли ги?

Русия посегна на Барби

Жени, облечени като живи кукли, излязоха на протест на Червения площад

Хакерски атаки са засегнали вчера някои от най-популярните интернет сайтове в света

Поне три масирани хакерски атаки са засегнала някои от най-популярните интернет сайтове в света, съобщава ББС. Сред засегнатите са социалната мрежа Туитър, музикалната платформа Спотифай, онлайн-кинотеатъра Netflix, интернет магазина Amazon, разплащателната система Пей Пал и много други. Всички те са клиенти на компанията ДИН, която помага за по-голямата им популярност в интернет. Вчера ДИН е била атакувана, което е затруднило достъпа до сайтовете, които са нейни клиенти. Все още не е ясно кой стои зад атаката, но организацията Wikileaks излезе с призив към привържениците си да спрат кибератаките в САЩ.

Танева: Засегнатите от пожари територии през 2016 г. са с 44% по-малко

Kъм момента, за 2016 година, броят на пожарите е 527, а опожарената територия – 61 417 декара. Засегнатите територии са с 44% по-малко в сравнение със средногодишните стойности за последните 10 години. Това заяви от парламентарната трибуна министърът на земеделието и храните Десислава Танева в отговор на въпрос от народния представител Вили Лилков

Русия избегна нови европейски санкции след защитата на Матео Ренци

Своите резерви за нови наказания за Москва са изказали и Испания, Кипър, Гърция и Австрия

ЦИК маха откраднатите ЕГН-та от подписките

 ЦИК ще може да заличава от електронната си система откраднатите ЕГН-та в подписките за подкрепа на политическите сили. Това стана ясно от думите на говорителя на ЦИК Камелия Нейкова. Причината е зачестилите напоследък молби от засегнати граждани, чиито данни са били ползвани без тяхно знание. Това ще става след като избирателят подаде заявление в комисията. Имената и ЕГН-та обаче ще останат в хартиения вариант на подписките, той като те трябва да послужат на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) като доказателство в производството. През последната седмица са постъпили 6 такива жалби, като голяма част от сигналите са за подписките на Инициативните комитети. ЦИК увеличава с 6 броя на секциите в чужбина. Така на 6 ноември зад граница ще се гласува в 307 секции в общо 71 държави. Става дума за онези секции, които ще бъдат разкрити в родните дипломатически мисии. Така Берлин и Франкфурт ще бъдат вече 2, в Мюнхен и Мадрид – по 3. Комисията ще отпечата около 200 000 разяснителни брошури, както и плакати. Освен в пощите, поделенията на НОИ и НАП, те ще се разпространяват и в областните дирекции на МВР. Медийните пакети, които ИК и партиите получават, минават през три цедки в комисията, преди парите да бъдат изплатени, стана ясно от думите на другия говорител Алексндър Андреев. От ЦИК дадоха да се разбере, че няма да има забавяне в изборния процес заради последните поправки в Изборния кодекс. Не се очаква да се повтори и драмата от преди година в зала "Арена Аремеец" в София, когато членовете на секциите бяха заключени и чакаха почти две днонощия да си предадат протоколите. Тази година протоколите от изборите в София ще се приемат на три места.