21.10.2016

Български пощи глезят клиенти: Пускат безплатен интернет!

Служителите ще помагат на възрастните да ползват е-поща

Още

Защо да не пропускате инициативата „Карай смело“

Кампанията популяризира и стимулира безопасното колоездене в градска среда

Пускат промените на Изборния кодекс на второ четене

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов обясни, че обсъдили доклад за общия законопроект на приетите днес три законопроекта за промени в Изборния кодекс. Докладът за общия законопроект е внесен в деловодството, което дава възможност председателят на НС да обяви постъпването на общия доклад в пленарна зала. От този момент ще започнат да текат сроковете за предложения между първо и второ четене. Това каза пред медиите в парламента Данаил Кирилов, след като депутатите приеха на първо гласуване три от 12-те внесени законопроекта за изменение на Изборния кодекс. Така отпада ограничението от 35 избирателни секции в държава – членка на Европейския съюз, пише БГНЕС. „Планираме да направим предложение за съкращаване на сроковете за предложения между първо и второ четене - да бъдат три дни”, каза Кирилов и уточни, че така срокът за предложения да изтече в края на понеделник. „Това ще даде възможност във вторник следобед Правна комисия да разгледа на второ четене общия доклад, заедно с постъпилите предложения. След което да има възможност председателството на НС да планира и да внесе доклада за второ четене в програмата за следващата седмица, обясни Кирилов.

Забраниха на 8 опозиционен лидери да напускат Венецуела

На бившия кандидат за президентския пост във Венецуела Енрике Каприлес и седем други опозиционни лидери е забранено да напускат страната. Каприлес съобщи, че опозиционните политици са получили съдебни заповеди, които им забраняват да пресичат границите на страната. Това се случи, след като изборните органи прекратиха събирането на подписи, организирано от опозицията, с призив за оттегляне от власт на президента Николас Мадуро. Каприлес публикува в Туитър снимка на съдебната заповед, с която му се забранява да напуска страната, пише БГНЕС. 

В Шумен пускат за изборите подвижна избирателна кутия

Кметът на община Шумен издаде заповед за образуване на избирателна секция с подвижна избирателна кутия. Право да гласуват с нея имат гражданите на общината с трайни увреждания, които не им позволяват да напуснат дома си и да упражнят правото си на глас в определеното за тях изборно поме ...

Отпускат се средства за обучението на Марсело Илиев в Кеймбридж

Правителството одобри изплащането от бюджета на Министерството на образованието и науката на 4440 британски лири за настаняване в общежитие на Марсело Илиев, който се обучава в CATS College Cambridge. Досега с решения на Министерския съвет от 2015 г. и 2016 г. бяха одобрени плащания в размер на 12 650 британски лири като частични вноски за общежитие на момчето от Монтана, което през 2015 г. издържа приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция. Сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, е непосилна за неговото семейство. Затова таксата за обучение на Марсело Илиев е поета от Камарата на строителите в България, а заплащането на разходите за общежитие – от МОН....

Руското МО предава НА ЖИВО в интернет как бандитите напускат Алепо

Руският център за примирие между враждуващите страни в Сирия пусна в интернет предаване на живо от Алепо, където бойците напускат града по хуманитарни коридори.