24.10.2016

Ураган налага евакуацията на повече хора в САЩ, отколкото е населението на София (ВИДЕО)

Губернаторът на Флорида Рик Скот е наредил евакуацията на повече от 1,5 милиона жители на американския щат поради това, че той е приближаван от тропическия ураган „Матю“. От националния център за урагани на САЩ съобщиха, че „Матю“ няма да удари директно Флорида, но окото на бурята ще се приближи близо до атлантическото ѝ крайбрежие, предаде CNN.

Още

Днес в София ще се проведе протест срещу търговската сделка на ЕС със САЩ и Канада

Група граждански огранизации и коалиции огранизират протест в София днес срещу споразуменията за свободна търговия, които ЕС подготвя със САЩ (ТТИП) и Канада (СЕТА). Шествието е насрочено за 16 ч и ще започне от столичната градинка "Кристал" и ще завърши пред Народното събрание. В цяла Европа и още няколко града в страната (Видин, Добрич и Варна) са организирани различни събития по същата тема, съобщават организаторите в писмо до медиите. Вчера стотици поляци протестираха във Варшава...

Ветерани от САЩ и Русия на среща в София

Най-големите организации на военни ветерани от Русия и САЩ избраха София, за да се срещнат, съобщи "24 часа". От Москва пристига делегация на Общоруската обществена организация на ветераните от Въоръжените сили, водена от нейния председател армейски генерал о.з. Михаил Мойсеев. Начело на Асоциацията на офицерите резервисти на САЩ е ген.-майор о.з. Джефри Филипс. Мойсеев е най-младият началник на Генералния щаб на СССР - поема поста през 1988 г. едва 49-годишен. За 1 ден - на 19 август 1991 г., е и министър на отбраната. Това е първата среща на ветераните от двете най-силни армии в света. Тя се организира от Съюза на офицерите и сержантите от запаса с председател ген. о.з. Стоян Топалов и от Националния съюз за безопасност и охрана с шеф Румен Ралчев. В първия съюз членуват ветерани от армията, а във втория – от МВР и спецслужбите. В четвъртък в ЦВК двете делегации ще разговарят за това с какво ветераните могат да помогнат за укрепването на световния мир....

София избрана за историческа първа среща на военните ветерани от Русия и САЩ

Най-големите организации на военни ветерани от Русия и САЩ избраха София, за да се срещнат. Днес от Москва пристига делегация на Общоруската обществена организация на ветераните от Въоръжените сили, водена от нейния председател армейски генерал о.з. Михаил Мойсеев. Начело на Асоциацията на офицерите резервисти на САЩ е ген.-майор о.з.

САЩ даряват техника за 35 млн. долара на летище София

Инсталирани са системи за противодействие на нелегалния трафик на радиоактивни и ядрени материали

САЩ дари на летище София техника за 35 млн. долара

Техника за откриване на радиация на стойност 35 млн. долара дари департаментът по енергетика на САЩ на летище София. Трите скенера са за коли хора и багаж. Те бяха представени от зам.- министъра на вътрешните работи Филип Гунев. От гранична полиция казаха, че за последните три години са имали три случая на засечена радиация.