22.10.2016

Орешарски: Борисов нанесе огромно унижение на България

“Кристалина Георгиева постигна доста слаб резултат при първото важно гласуване за Генерален секретар на ООН.

Още

България и Румъния са получили уверения за визите за Канада, съобщи Борисов

България и Румъния оттеглят възраженията си срещу търговското споразумение ЕС-Канада, след като са получили писмени уверения от Отава, че визите за техните граждани падат до края на 2017 година. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседание на Европейския съвет, предаде БТА. "Цяла нощ работихме Европейската комисия и ние, заедно с румънския президент получихме надлежни писмени потвърждения - ние и Комисията, че до 1 декември 2017...

Борисов: Визите за Канада падат, България оттегля възраженията си срещу споразумението ЕС-Канада

Цяла нощ работихме Европейската комисия и ние, заедно с румънския президент получихме надлежни писмени потвърждения ние и комисията, че до 1 декември 2017 г. визовият режим с Канада ще отпадне за български граждани, уточни Борисов.

Борисов от Брюксел: Полагам огромни усилия да запазя целостта на България

Бойко Борисов отхвърли категорично в Брюксел критиките, че българските власти неправомерно са върнали на Турция седем нейни граждани, които са предполагаеми привърженици на Фетула Гюлен, предаде Канал 3.

Борисов: По-голям демократ от мен няма, полагам огромни усилия да запазя целостта на България

"Нека се доверяваме на службите, има достатъчно специалисти - и политическо ръководство, и експерти, които много добре знаят кой какъв е. Ако бях главен секретар, щях да ви отговоря сигурно. Аз не съм информиран за това, което се е случило в момента.

Борисов: България ще подкрепи санкции срещу Русия заради Сирия

Ако санкциите са достатъчно силни, за да върнат всички на масата на преговорите, съм абсолютно "за". В момента това, което се случва в Алепо, е недопустимо и трябва да бъде прекъснато от страна на Русия. С цялото ми уважение. Знам какво си причинявам, тъй като водим преговори за наследството, което получихме в енергетиката, но по-важното са ценностите, ще ги защитим докрай. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, където пристигна за заседание на Европейския съвет, попитан дали би подкрепил нови санкции срещу Москва заради ...

Борисов на срещата в Брюксел: България е надеждна външна граница и спазва стриктно маастрихтските критерии

Мигрантската криза, отношенията с Русия и споразумението за свободна търговия са във фокуса на вниманието на срещата на върха на ЕС, която вече започна в Брюксел, предаде БНТ. След като бежанският поток по източно-средиземноморския маршрут е ограничен, сега ще се коментира централно-средиземноморския път. По отношение на Русия от 28-те се очаква втвърдяване на тона и единна позиция, но не и въвеждане на санкции. След срещата на ЕНП в Маастрихт преди съвета, в профила си във Фейсбук, премиерът Бойко Борисов заяви, че България е надеждна външна граница и е една от малкото държави в Европа, които спазват маастрихтските критерии - под 3% бюджетен дефицит, под 60% външен дълг. Премиерът коментира и че най-сетне Европа взима правните решения да се затворят външните граници, потокът да минава през граничните пунктове и да се работи за удължаване на споразумението с Турция.