23.10.2016

Олимпийски игри за роботи ще се състоят в Япония през 2020 г.

Страната изпрати на МКС машина, която може да поддържа разговор по възможно най-естествен начин

Още

Касапница в Япония, взриви се пенсионер - камикадзе (СНИМКИ/ВИДЕО)

Самоубийство седи в основата на двата взрива, станали по-рано днес в японския град Уцуномия, намиращ се на около 100 километра северно от японската столица Токио, предадоха Франс прес и ТАСС. Експлозиите станаха в популярен парк на града малко след 11:30 часа местно време. Един човек загина, а трима души бяха ранени при взривовете.

Два взрива в увеселителен парк в Япония, един загинал и трима ранени

Един загинал и трима ранени при две експлозии в японския град Уцономия. Засега е неизвестна причината за взривовете, станали в известен увеселителен парк. Полицията съобщи, че разследва дали между двете експлозии има връзка, съобщи Нова телевизия. На кадри от японска телевизия се виждат две горящи коли на паркинг, намиращ се на 200 метра от комплекса със забавления. В близост обаче се е провеждал фолклорен фестивал. Нивото на престъпност в Япония е сравнително ниско, а анализатори коментират, че няма групировки, които да заплашват с насилие.

Взривовете в Япония дело на депресиран пенсионер

Той е бил на 72 години, изкупил вината на живота си

Страдащ от депресия пенсионер е причинил експлозиите в Япония

Експлозията в парка на японския град Уцуноми е била причинена от самовзривил се 72-годишен пенсиониран военен. Той е загинал и е ранил трима други, предаде Reuters.Втората експлозия в града е била в дома на мъжа, разположен на 8 км. от градския парк, където той се е самоубил. Полицията заяви, че е открила бележка, оставена от мъжа. При експлозията в парка от осколки са били ранени двама мъже. Третият ранен е било 14-годишно момче. Те са били закарани в болница.

Пенсиониран военен се самовзриви в парк в Япония, бомба помете и дома му

72-годишен пенсиониран военен се самовзриви в парка на японския град Уцуноми. Той е загинал и е ранил трима други, предаде Reuters. Втора експлозия в града пък е имало в дома на мъжа, разположен на 8 км. от градския парк, където той се е самоубил. Полицията заяви, че е открила бележка, оставена от военния.

Самоубийство е вероятната причина за взривовете в Япония

Самоубийство може би е в основаната на двата взрива, станали по-рано днес в японския град Уцуномия, намиращ се на около 100 километра северно от японската столица Токио, предадоха световни агенции.