27.10.2016

Промениха процедурата за купуване на двигателите за МиГ-29

България променя по спешност процедурата за купуване на 10 двигателя за самолети МиГ-29. Военният министър Николай Ненчев заяви, че Министерството на отбраната преминава към пряко договаряне с участниците в процедурата за доставяне на двигателите.

Още

Стотици мигранти, сред тях и двеста деца, са останали без подслон тази нощ край френския град Кале

Няколкостотин мигранти, сред тях и двеста деца, са останали без подслон тази нощ край френския град Кале, въпреки уверенията на правителството, че лагерът е опразнен, съобщи Би Би Си.Френските власти изпратиха в началото на седмицата работници за премахване на палатките и другите временни постройки в лагера, станал известен като „Джунглата“. Пет хиляди и шестстотин души бяха преместени в приемателни центрове в различни части на Франция. В опразнения лагер за мигранти край Кале започна разчистването на импровизираните заслони, в които до преди дни пребиваваха незаконно хиляди заселници, очакващи да стигнат до Великобритания.  С багери и други машини властите премахват постройките, голяма част от които бяха унищожени в пожари, избухнали при операцията на полицейските сили за разтуряне на лагера. Над 5 600 души бяха преместени в приемателни центрове в различни части на Франция от началото на седмицата. 

Няколкостотин мигранти, сред тях и двеста деца, са останали без подслон тази нощ край френския град Кале

Няколкостотин мигранти, сред тях и двеста деца, са останали без подслон тази нощ край френския град Кале, въпреки уверенията на правителството, че лагерът е опразнен, съобщи Би Би Си.Френските власти изпратиха в началото на седмицата работници за премахване на палатките и другите временни постройки в лагера, станал известен като „Джунглата“.  Пет хиляди и шестстотин души бяха преместени в приемателни центрове в различни части на Франция.

Най-малко 29 мигранти загинаха при опит да прекосят Средиземно море между Либия и Италия

Най-малко 29 мигранти загинаха при опит да прекосят Средиземно море между Либия и Италия, съобщиха от организацията „Лекари без граници“. Мигрантите намерили смъртта си, след като претоварената им надуваема лодка се скъсала. Спасителите са успели да измъкнат повече от сто души, но много други хора са загинали в отровната смес от морска вода и разлято гориво. Според либийската брегова охрана при корабокрушението на петдесетина километра от либийския град Гарабули са изчезнали безследно 97 души. От началото на годината досега опасният морски път е взел 3 800 жертви, въпреки усилията на Евросъюза и неправителствените организации.

Близо 100 мигранти са изчезнали след потъването на лодка край Либия

Повече от 90 души са в неизвестност след потъването на мигрантска лодка край бреговете на Либия, предава Reuters, като се позовава на говорител на бреговата охрана, цитиран от Фокус.

Край с "Джунглата", всички мигранти са преместени

Франция обяви, че е завършила операцията по преместването на хилядите мигранти от лагера "Джунглата" в Кале. Префектът на френския департамент Па-дьо-Кале Фабиен Бусио обяви, че мисията е изпълнена и това е краят на "Джунглата". Съобщението й идва в момент, когато части от ла

Приключи евакуацията на мигрантите в лагера край Кале

Франция обяви края на евакуацията на мигрантския лагер Джунглата край Кале, където бяха концентрирани около 7 хиляди души. Операцията по премахването му вече започна, а обитателите се настаняват в центрове из цяла Франция. Пред деня днес догаряха пожари в лагера, подпалени снощи от заминаващите мигранти.