27.10.2016

Разни хора, разни мечти: Арест за баба по желание

102-годишната Еди Симс мечтаела да я закопчаят с белезници

Още

Над 20 ранени и 39 арестувани при антиправителствени протести във Венецуела

Над 20 души бяха ранени и 39 бяха арестувани днес във Венецуела при масови демонстрации на опозицията срещу президента Николас Мадуро в няколко града, съобщи неправителствена организация, цитирана от Франс прес.Алфредо Ромеро, директор на асоциацията за защита на правата на човека "Форо пенал", каза в "Туитър", че арестите са извършени в 5 от 24-те щата във Венецуела.

Диарбекир ври! Арести на кметове, протести, спрян интернет

Кметът на населената предимно с кюрди провинция Диарбекир Гюлтан Кишанак, както и нейният заместник-кмет, бяха арестувани по обвинения в тероризъм....

"Афганистанското момиче" на Стийв Маккъри е арестувано в Пакистан

Шарбат Гула, станала известна като "момичето със зелените очи" от корицата на "Нешънъл Джиографик", е живеела с фалшиви документи в страната

Стрелба, убийство и арести в Ливърпул

Арестуваха двама мъже по подозрение в убийство в Ливърпул. Жертвата е описан от свои роднини като “грижовен, всеотдаен и чаровен” човек. Блейк Браун почина в болница, след като бе прострелян в главата на “Саутууд Роуд” в Ливърпул.

Арестуваха служител на община Луковит по обвинение в лихварство

С постановление на окръжната прокуратура в Ловеч за срок до 72 часа е задържан служител на община Луковит. Той е обвинен в лихварство, предаде БНР. Разследват се и други служители за присвояване на средства по европейска програма и хранителни продукти предназначени за помощи.   Привлеченият като обвиняем за лихварство Филип Вълчанов е техник-еколог в община Луковит. Той е раздавал парични заеми на множество хора повече от 5 години, срещу което е получавал лихва. По събраните материали от извършената проверка на ДАНС и прокуратурата е образувано досъдебно производство както срещу Филип Вълчанов, така и срещу други длъжностни лица в община Луковит, които са участвали в изготвяне на документи с невярно съдържание.   Става въпрос за отчетни форми за назначаване на физически лица и за отчитане на извършена работа по шестмесечна програма за временна заетост, финансирана със средства от Европейския съюз в размер на около 400 000 лева. Освен това общинските служители, които са подведени под отговорност, са изпълнявали и дейности по раздаване на помощи, като са присвоили част от хранителните продукти и са ги продавали за своя сметка.   В процеса на разследването, което продължава, са извършени претърсвания, иззети са документи и вещи. Предстои повдигане и на други обвинения.

Черноморец скочи след ареста на "техен" футболист

"Акулите" отрекоха Димитър Димов да играе или тренира в клуба