24.10.2016

Пирамидата, източила милиони, регистрирана в Пловдив

Шефът на Дупнишката популярна каса и жена му бяха арестувани

Още

Продължават операциите на Катерина Матеева, която бе блъсната от гръцкия студент на спирка в Пловдив

Продължават операциите на Катерина Матеева - момичето, което бе блъснато от гръцкия студент Христос Боскос на автобусна спирка в Пловдив. Това съобщи пред журналисти адвокатът на момичето Татяна Каменова, предаде Фокус. „Катерина Матеева търпи много силни болки, тъй като трудно зараства пластината, която е поставена, за да държи костите, все още няма зарастване на единия крак, предстоят още операции във връзка със възстановителния процес”, каза адвокат Каменова. По думите й имуществените вреди от множеството средни телесни повреди, причинени на момичето след инцидента, са били на стойност 12 569 лева към момента на предявяването на иска пред съда, но сега те са много повече. „Ще бъде предявен и иск за неимуществени вреди, но в друго гражданско дело”, каза Каменова. „Твърде възможно е телесната повреда да остане тежка, но дано да не се случва това”, добави адвокат Каменова. Защитата на Карина настоява да бъде приложен правилно закона и да не е налице освобождаване от наказателна отговорност за виновните, като бъде наложено наказание „лишаване от свобода”. Дори условната присъда е нещо в случая, заяви адвокат Каменова. „Практически тезата на главния прокурор е правилната и задължителна за прилагане от съдилищата. Вярно е, че има противоречива практика на Върховния съд, но тя не в категорията на задължителните”, каза адвокатът на Катерина Матеева. По думите й Апелативният съд в Пловдив има възможност да възобнови делото и да го върне за ново разглеждане на Окръжния съд.

Хванаха шофьор с 3.45 промила алкохол в Пловдив

Шофьор с 3.45 промила алкохол заловиха служители на Второ РУ в Пловдив. Това съобщиха от ОДМВР - Пловдив. Минути след полунощ днес на бул. “Христо Ботев” автопатрул спрял за проверка лек автомобил “Рено”, управляван от Д. Т. (на 36 г.) от Съединение. Алкохолната проба на водача отчела 3.45 промила. Срещу извършителя е образувано полицейско

Надпис и красива библейска сцена излязоха при разкопките на Базиликата в Пловдив

Изящен медальон, изобразяващ паун с разперена опашка и библейски сцени, са поредните находки от Голямата базилика на Филипопол. "Надмина всичките ни очаквания. Цветната мозайка е на централния вход, който е водил богомолците към храма. Около пауна, ограден в голям кръг с цветни камъчена, са разположени по-малки медальони с птици и два кантароса,

Възобновяват делото за блъснатата от гръцки гражданин ученичка в Пловдив

Окръжният съд в Пловдив наложи само парични санкции на Христос Боскос

В Пловдив гледат наново делото срещу гръцкия студент Боскос за катастрофата през 2014 г.

  Днес в Апелативен съд Пловдив е насрочено делото срещу гръцкия студент Христос Боскос и пловдивчанина Васил Калев, предаде БГНЕС. На 19 май 2014 година на автобусна спирка бе пометена от колата на студента ученичката Катерина Матеева. Той е шофирал с 98 км в час и е навлязъл в спирката, за да избегне челен сблъсък с колата на Калев, който е извършвал неправилна маневра. Момичето пострада тежко и претърпя редица операции. Делото бе гледано в Пловдив, първоначално бяха признати за виновни и получиха условни присъди, после бяха освободени от наказателна отговорност и получиха административно наказание от Окръжен съд - глоби от по 5000 и 2000 лв. Гражданският иск на родителите за 14 000 лв. - възстановяване на разходите по лечението на момичето, бе отказан. Присъдата породи протести. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска възобновяване на делото. 

​Гледат отново делото срещу гръцкия студент, блъснал момиче на спирка в Пловдив

В Апелативния съд в Пловдив е насрочено делото срещу гръцкия студент Христос Боскос и пловдивчанина Васил Калев. На 19 май 2014 година на автобусна спирка беше пометена от колата на студента ученичката Катерина Матеева. Той е шофирал с 98 км в час и е навлязъл в спирката, за да избегне челен сблъсък с колата на Калев, който е извършвал неправилна маневра.