22.10.2016

Ето ги пожарникарите-герои, гасили пламъците в Тютюневия град!

Най-смелите пожарникари от пловдивската пожарна бяха отличени с награди. Това се случи по време на церемония този следобед. Сред тях са огнеборците, гасили огнения ад в тютюневите складове, както и техни колеги, участвали в най-големите пожари в района на Пловдив през последните месеци. При инцидента в Тютюневия град, горяща греда падна на сантиметри от пожарникар, който се опитваше да овладее огнената стихия и да провери помещенията за хора.

Още

Пловдивският бездомник е обвинен за подпалването на Тютюневия град

Бездомният Любомир Данчев е подпалил Тютюневия град в Пловдив по непредпазливост, като хвърлил незагасена цигара в кош с отпадъци в стаята, в която живеел. Това е заключението на Окръжна прокуратура-Пловдив, която днес внесе в Районнния съд обвинителен акт спрямо Данчев, съобщи БТА. Оттам пожарът се разраснал в различни посоки като скоростта му достигнала 5 метра в минута и така обхванал общо пет сгради. На Данчев са повдигнати обвинения и за това, че от пожара са последвали значителни...

15 млн. искат от клошаря, обвинен в палежа на Тютюневия град

Нанесените щети стрували толкова, твърдят от обвинението

Идеи за спасяването на тютюневия град в Пловдив

18 проекта за спасяване и приобщаване на тютюневия град в Пловдив бяха получени в Архитектурен конкурс, обявен от Камарата на архитектите. Три от тях са отличените, но и в много други има ценни идеи, споделиха организаторите. Те очакват реакция на предложенията от община Пловдив. Архитектите отново изразиха опасения, че за изгорелите паметници на културата не се предприема аварийно укрепване.

Софиянци с най-добър проект за Тютюневия град

18 колектива дадоха идеи за бъдещето на емблематичните сгради Победителите от АДА предлагат 10 бизнес идеи за складовете Софийски екип архитекти спечели конкурса на тема "Тютюневият град на Пловдив - идентичност, обновяване, приобщаване, спасяване", организиран от пловдивската колегия на Камарата на архитектите. Поводът бе разрушаването на тютюневия склад на ул. "Одрин" 8 на 6 март т.г. Впоследствие пожар изпепели още няколко от постройките. Първата награда от 2000 лв. получават Иво Пантелее...

ХОНКОНГ СРЕЩУ ТЮТЮНЕВИЯ ДИМ: Солени глоби за цигара на обществено място

Китайците водят изключително здравословен начин на живот

Нови разкрития за пожара в Тютюневия склад

Никой в Пловдив не вярва, че тютюневите складове могат да изгорят от незагасената цигара на Любомир Денчев. Местни разказват, че складовете били направени от дъбово дърво, което е импрегнирано десет дни във вода с орехова шума. Дори и да се запали, дървото само тлее, но не гори с пламък, съобщи bTV.