25.10.2016

Вигенин излезе с остра реакция за развоя в ООН

Бившият външен министър и депутат от БСП Кристиан Вигенин реагира остро на развоя от гласуването с цветните бюлетини в ООН, което предпостави развоя на интригата - нито една от двете български кандидатки не успя, за сметка на безапелационното първо място без нито едно вето за португалеца Антонио Гутереш.

Още

Бум на холера след урагана Матю: ООН иска $200 млн. за Хаити!

ООН иска $200 млн., за да се справи с холерата в Хаити, съобщава в. "Фигаро". От тях $40 млн. са нужни до края на 2017 г.

ООН: Отговорни за провала на евакуиране от Алепо са едновременно въоръжените групировки, сирийското правителство и местните власти

ООН заяви, че отговорни за провала на операцията за евакуиране на болни и ранени от Алепо са едновременно въоръжените групировки, сирийското правителство и местните власти. В писмено изявление заместник генералният секретар по хуманитарните въпроси Стивън О'Брайън посочи, че сътрудниците на организацията са били готови да започнат извеждане на хората, но е попречила липсата на гаранции за сигурност. След трите дни на затишие военните операции са подновени и насилието ескалира. Политическите и военните съображения отново вземат връх над човечността в Сирия, каза О'Брайън.От Москва заявиха вчера, че ново хуманитарно примирие в Алепо не е на дневен ред. Единствено са прекратени полетите и въздушните удари на руската и сирийската авиация. 

ООН ще има свой музей в датската столица Копенхаген

Организацията на обединените нации (ООН) ще има свой музей. Новината беше огласена вчера, когато ООН отбеляза 71-ата годишнина от създаването си, предаде АП.Генералният секретар Бан Ки-мун приветства създаването на "Музей на Обединените нации - ООН на живо". Музеят, чиято централа ще се намира в датската столица Копенхаген, ще запознава широката публика - по интернет и чрез експозиции по цял свят - с работата и ценностите на ООН, отбеляза в комюнике Бан Ки-мун.Музеят ще се управлява от независима организация с идеална цел, функционираща съгласн...

ООН с критика за провала на евакуация на болни и ранени от Алепо

ООН заяви, че отговорни за провала на операцията за евакуиране на болните и ранените от Източен Алепо са едновременно въоръжените групировки, сирийското правителство и местните власти, предадоха ТАСС и АФП.В писмено изявление заместник генералният секретар по хуманитарните въпроси Стивън О'Брайън посочи, че сътрудниците на ООН и партньорите им са били готови да започнат да евакуират хората, но на това попречила липсата на гаранции за сигурност.

НПО-та не искат Русия в Съвета по правата на човека на ООН

Повече от 80 хуманитарни организации настояват Русия да не бъде допускана за член на новия състав на Съвета по правата на човека на ООН заради ролята си в Сирия. Сред инициаторите на акцията са Human rights watch и CARE International. Инициативата е подета в навечерието на подновяването н

Пхенян съзря конспирация от страна на САЩ и ООН

Представител на властите в Северна Корея разкритикува усилията на ООН за затягане на санкциите срещу Пхенян след поредицата от ядрени изпитания, които бяха извършени през септември и октомври, пише вестник The Japan Times.