24.10.2016

Още

Коментари на седмицата.№1: Малка пишка зад голям двигател, или защо мрем при катастрофи

Публикуваме отново най-четените коментари и анлизи през седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Този е най-четеният - от почти 195 хиляди души. Не се качвайте в колите на комплексарите, не им обръщайте внимание, спазвайте правилата и възпитавайте децата на това МАЛКАТА пишка зад големия двигател.

Малко след сватбата: Миро и жена му живеят разделени! Ето защо

Вместо да карат меден месец, пресните младоженци Миро и Елица живеят разделени след сватбата си. Това призна самият изпълнител в „Комбина” пред Нова тв.

Защо Борисов трябва да подкрепи кандидатурата на Трайчо Трайков

"Дневник" препечатва коментара на Асен Асенов, публикуван във Фейсбук. От българската история с гумичка е изтрит един факт - Евлоги Георгиев не само лобира активно по високите етажи на властта в царска Русия за освобождението на България, а и плаща не малка част от разходите за войната, която руското правителство обявява на Османската империя. Дадено ни е да знаем само, че е дал пари за построяването на университета, но не знаем например, че не е изпълнено изричното условие по...

Ансамбълът за народни песни и танци „Сливен“ изпрати зов за помощ, защото има реална опасност да бъде закрит

Ансамбълът за народни песни и танци „Сливен“ изпрати зов за помощ до премиера Бойко Борисов. В отвореното писмо се казва, че предстоящото съкращаване на щата и бюджета на ансамбъла на практика означава закриване на професионалната културна институция, която е с 60-годишна история В писмото до премиера Борисов танцьорите, певците и музикантите от Ансамбъл „Сливен“ настояват Министерството на културата (МК) да дофинансира културната институция, каквато практика има и в други фолклорни ансамбли в страната.  Бюджетът на ансамбъла за 2016  година е 475 хиляди лева и по думите на директора Магдалена Луканова, досега е бил достатъчен, без да  бъде разточителен. Тревогата е идва от предстоящото му двойно съкращение: И към днешна дата ние работим със санитарния минимум за дейността ни - с 45 човека колектив, който включва оркестър, хор, танцов състав, корепетитори, гардеробиери, директор. Сега емблемата на град Сливен е пред закриване поради орязване на бюджета с 50 процента в резултат на лошото финансово състояние на общината - ансамбълът на практика не може да съществува. Писмо с молба за помощ ще бъде изпратено и до националния омбудсман  Мая Манолова.

Тийнейджъри с информация от първа ръка защо не трябва да се доверяват в нета

Десетокласници от Гимназията по романски езици "Г.С. Раковски" вече са информирани защо не трябва да предоставят никакви лични данни в отговор на имейли или пък след изкусителни предложения по електронната поща или фейсбук. За рисковете в електронното общуване интересна и пълна с примери презентация пред тях направи Цветелина Рандева,