26.10.2016

Шарапова: Искаха да ме накажат за 4 години

Спортният арбитражен съд е наистина неутрална институция, обяви рускинята

Още

Магистратите поискаха отстраняването на Янчо Янев и Златин Георгиев от ИАРА

СГП внесе днес в Софийски градски съд искане за отстраняване от длъжност на Златин Георгиев и Янчо Янев, съобщиха от пресцентъра на СГС. Съдебното заседание е насрочено за 17.30 часа, за който час ще бъдат призовани двамата обвиняеми.

350 лева минимална пенсия поискаха представители на третата възраст

350 лева минимална пенсия поискаха представители на третата възраст на среща, организирана от сдружението "Национален български университет - трета възраст". 57 процента от пенсионерите у нас получават месечно между 82 и 160 евро месечно. Тезата, че няма пари, е несъстоятелна, твърдят възрастните хора. Според тях има сериозни икономии в бюджета, а приходите на Националния осигурителен институт (НОИ) се е увеличават със 700 млн. лв. заради вдигането на вноската, възрастта и стажа за пенсия. Пари има, това го докладва министър-председателят Бойко Борисов. Още през лятото той каза, че има излишък в бюджета от над 3 милиарда лева. Значи има пари за две години напред да се платят пенсиите…, няма политическа воля, заяви един от участниците в срещата. В изказванията си възрастните хора се обединиха около искането пенсиите у нас да се увеличат и да се преизчислят. Цветан Минков беше категоричен: Достойната пенсия трябва да е минимум 1500 лева –каквато е по целия свят. В звуковия файл можете да чуете аргументите на възрастните хора.

Преврат във Венецуела? Поискаха главата на президента Мадуро

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обеща да не позволи „парламентарен преврат” в страната. Той заяви това във вторник пред свои поддръжници до президентския дворец. По-рано в парламента на страната, контролиран от политическите опоненти на президента, реши да разгледа възможността за отстраняването му от власт.

Запалянковци на "Пирин" лично поискаха оставката на Стефан Генов

Наставникът на футболния "Пирин" Благоевград Стефан Генов се е срещнал с част от запалянковците на отбора. Както е известно агитката на отбора иска непрекъснато оставката на треньора. След неделния мач между "Славия" и "Пирин", загубен от "орлетата" с 1:3, няколко привърженика са изчакали Генов на благоевградския стадион. Желанието им е било наставникът да се срещне с цялата агитка. Не те искаме, не те харесваме. Върви си от нашия отбор. Това ми казаха тогава. Аз не съм дошъл тук да ме харесват, коментира срещата Генов. Наставникът на "орлетата" и административният директор Велислав Елезов потвърдиха на пресконференцията и далеч по-важната информация, че на отбора са изплатени преди срещата със "Славия" по една заплата и две премии.

Сигнал до БЛИЦ! Столичанин проплака: Таксиджии искаха да ме бият, викаха ми "мръсен гяур" (ВИДЕА)

Столичанин, пожелал анонимност се свърза с БЛИЦ, тъй като е станал жертва на агресивно поведение от таксиметрови шофьори. Мъжът е успял да направи видео как таксиджии са се разгневили, след като той е искал да се свърже с шефовете им, защото те отказали да го качат, тъй като разстоянието им се е видяло много малко.

Прокурори от четири държави поискаха достъп до криптирани данни

Антитерористични прокурори от четири държави обявиха, че им е нужен по-голям достъп до кодираните данни в смартфони и компютри в борбата срещу тероризма, предаде радио Voice of America, цитирано от Фокус. Прокурори от Франция, Белгия, Испания и Мароко отправиха съвместен апел в Париж след двудневна среща.