25.10.2016

Стана ясен председателят на Седмата Държавна дума

За председател на Седмата Държавна дума е избран Вячеслав Володин, който заемаше длъжността първи заместник-председател на администрацията на президента на Русия. Кандидатурата на Володин бе подкрепена от 404 депутати, предаде в сряда (5 октомври)"Комерсант".  

Още

Украински радикали се опитаха да осуетят гласуването на руснаци в Одеса

Представители на украински националистически организации се опитаха да блокират входа към руското консулство в Одеса, където руските граждани могат да гласуват за избора на депутати в Седмата Държавна дума на Русия, предаде ТАСС в неделя (18 септември). Стигнало се е и до сблъсъци между радикалите и полицията, в опит да бъдат отстранени от входа на сградата.

Националисти пребиха руски гражданин, отиващ да гласува в Киев

Член на националистическата организация „Свобода“ е пребил руски гражданин, отиващ да гласува на изборите за депутати в Седмата Държавна дума на Русия в руското посолство в Киев, предаде ТАСС в неделя (18 септември). Първоначално националистите не са позволили на гражданина да влезе в сградата на посолството и след това са започнали да го бият. Полицията се намесила едва, когато човекът е бил вече на земята инационалистите са го ритали. Полицията не е задържала нападателите.

От нашия пратеник: Без инциденти протича изборният ден в Русия

109 милиона избиратели ще гласуват за депутати в седмата държавна Дума. За първи път от 13 години руснаците гласуват за парламент по смесената система. 225 депутати ще бъдат избрани по партийни списъци и 225 по мажоритарния принцип.Също за първи път гласуват 1 800 000 избиратели в анексирания Крим. Засега изборите минават без инциденти. Tе почти са приключили в далекоизточната част на Русия - Чукотка и Камчатския край.Вижте прякото включване на специалния ни пратеник в Русия Цветана Кръстева.

Изборите за Държавна дума в Русия започнаха

Изборите за депутати в Седмата Държавна дума на Русия започнаха. Поради нейните географски особености и разликите в часовите пояси руснаците започнаха да гласуват още, докато в голяма част от Русия беше 17 септември, тоест денят за размисъл не беше завършил, предаде ТАСС. В 23:00 ч. московско време снощи бяха отворени изборните секции в Камчатка и Чукотка, където вече беше станало 08:00 ч. в неделя, началният час на изборния ден. Последните изборни секции ще затворят, когато за жителите на източната част на Русия вече ще бъде 19 септември. В 21...

Избори за Държавна дума в Русия

Изборите за депутати в Седмата Държавна дума на Русия започнаха. Поради нейните географски особености и разликите в часовите пояси руснаците започнаха да гласуват още докато в голяма част от Русия беше 17 септември, тоест денят за размисъл не беше завършил.Очаква се ниска избирателна активност, според проучвания, каза специалният ни пратеник в Москва Цветана Кръстева.