21.10.2016

С колело из най-красивите места Норвегия

С колело из забелевителностие в Норвегия

Още

Самолет разузнавач на НАТО засне преминаването руската армада покрай Норвегия (ВИДЕО)

В мрежата е публикувано видео на преминаването на тежкия авионосен крайцер „Адмирал Кузнецов” и други руски кораби покрай норвежките брегове на път към Средиземно море. Видеото е направено от борда на норвежки самолет-разузнавач Orion на 333-а ескадрила на норвежките ВВС.

САЩ за първи път поискаха да пратят "тюлени" в Норвегия

Засега нещата се обмислят, рано е за изпълнение

Пентагонът изпраща морски пехотинци в Норвегия

САЩ искат да изпратят за първи път 300 морски пехотинци на ротационен принцип в Норвегия, която е член на НАТО и граничи с Русия, съобщи ТАСС. Говорителят на Министерството на отбраната в Осло Ларс Йембле заяви, че "присъствие на ограничен брой американски морски пехотинци на ротационен принцип в Норвегия е възможност, която се обмисля в момента". Генерал-майор Нийл Нелсън, командващ Американския морски пехотен корпус за Европа и Африка, потвърди тези планове. Висшият военен допълни, че "би било прибързано да се обсъжда възможно изпълнение на такава инициатива" преди да бъде завършен политическият процес. По план ротационните сили ще бъдат дислоцирани в база във Вернес, Централна Норвегия....

Норвегия се отказа от идеята за преместване на държавната граница

Норвежкото правителство се отказа от идеята за преместване на държавната граница, за да "подари" на съседна Финландия планински връх, който да бъде най-високият в скандинавската страна - жест, който трябваше да бъде направен от Осло в чест на 100-годишнината от независимостта на скандинавската й съседка, съобщава британският вестник The Independent, цитиран от "Фокус".