23.10.2016

Министерството на отбраната ще търси двигатели за МиГ-овете с пряко договаряне

Министерството на отбраната се отказа от обществената поръчка за доставка на 10 двигателя за самолетите МиГ-29 и преминава към пряко договаряне. Това съобщи на брифинг днес военният министър Николай Ненчев, цитиран от "Фокус". Поръчката беше за до 30 млн. лв., но остана само с един потенциален участник - българската "Авиостарт" ЕООД. По информация на "Медиапул" обаче в хода на преговорите компанията е обявила, че ще разполага с търсените нови или ремонтирани двигатели едва през...

Още

Важна медицинска новина за страдащите от мигрена

Причинители на мигрената може да са бактериите в устата, смятат лекарите, пише сп. mSystems. Нитратите, съдържащи се в обработеното месо, зелените зеленчуци и лекарствата за сърце може да се превърнат в нитрити заради бактериите, намиращи се в устната кухина.

Италианската брегова охрана спасила 5000 мигранти за 2 дни

Почти 5000 мигранти са били спасени през последните два дни в Сицилийския пролив по време на операции с участието на италианската брегова охрана, европейската мисия EunavforMed и неправителствени организации. Само в петък са били спасени 3300 човека, уточняват от италианската брегова охрана. При операциите през този ден са били открити телата на седем души, информира Нова телевизия. Ден по-рано помощ е била оказана на 1400 мигранти, бедстващи в морето. Всички спасени хора са откарани на пристанища в Южните Апенини. По данни на външното министерство на Италия през тази година потокът от мигранти, идващи в страната, се е увеличил с 5%.

Миглена Ангелова разби на пух и прах Жана и Лара

Жана и Лара вече са част от миналото на „ВИП Брадър”. Двете получиха най-малка подкрепа от зрителите. За сметка на това Миглена Ангелова се оказа фаворитка. "Егати фаворита, сигурно сме сбъркали предаването", не пропусна да се изкаже по неин адрес Ирина.

Гонят мигрантите от „Джунглата” в Кале

Огромният лагер, който бежанците си самоизградиха в близост до пристанището на френския град Кале, ще бъде разрушен, а мигрантите – изгонени....